Yerel Seçim Kararının alınmasıyla birlikte Akşehir’de en erken davranan Cumhuriyet Halk Partisi olmuştu. CHP Akşehir Belediye Başkan Adayını Eyüp Oyan olarak, 26.11.2018 tarihinde AKM’de düzenlediği tanıtım toplantısıyla kamuoyuna duyurmuştu.









19 Aralık 2018 tarihinde ise CHP Genel Merkezi Konya’nın 7 ilçesindeki başkan adaylarını açıkladığında, aralarında Akşehir CHP Adayı Eyüp Oyan’ı da resmi olarak ilan etti.





Son olarak 21 Ocak 2019 tarihinde Akşehir’e seçim ziyaretine gelen CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener yaptığı açıklamasında, Konya’da kendi adayları ile seçime katılacaklarını, ilçelerin başında Akşehir’in geldiğini söylemişti.









Dün akşam saatlerinde gelişen ve kulaktan kulağa yayılan bir haberle Akşehir siyasi kulisleri bir anda hareketlendi. Akşehir CHP İlçe Teşkilatı adına bazı partililerin genel merkezle görüşerek CHP’nin Akşehir’de seçimlere katılmama kararı aldığını yüksek sesle dillendirdiği iddia ediliyor.





Bu gelişme üzerine, CHP Akşehir İlçe Teşkilatında yetkili bazı kişileri telefonla aradık ancak telefonlarımıza cevap verilmedi. Bu arada CHP adayı Eyüp Oyan'ın da Akşehir'i terk ederek Isparta'ya gittiği iddiaları söz konusu.





CHP’nin Akşehir’de başkanlık ve meclis üyeliklerinde seçimlere katılmayacağı, Millet İttifak’ı ortaklığında İYİ PARTİ listelerinden kendilerine yer bulacakları iddiaları gündeme bomba gibi düştü.





Bu aşamadan sonra gözler CHP Akşehir İlçe Yönetiminden gelecek açıklamaya çevrilmiş durumda. Bekleyip göreceğiz...