Konya İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından; camilerde cemaatle namaz kılınması ve YKS Sınavı nedeniyle uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasına dair ek tedbir ve düzenlemeler içeren bir karar yayımlandı.





Alınan tedbirler sonucunda virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi ve bu yönde kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda kontrollü sosyal hayat dönemine geçildiği hatırlatılan kararda; İçişleri Bakanlığı’nın Genelgeleri doğrultusunda yapılan düzenlemeler şöyle sıralanıyor:





*Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen “Cami ve İbadethanelerde Alınacak Önlemler” ile ilgi Genelgede belirtilen tedbirlere riayet edilmesi kaydıyla, 24.06.2020 tarihinden itibaren cami ve mescitlerde beş vakit olarak cemaatle ibadet edilebilecek.





*İçişleri Bakanlığı’nın Genelgelerinde, yeterli bahçesi/avlusu/açık alanı bulunan camilerde dış mekanlarda kılınabileceği belirtilen Cuma namazları ise hava durumuna (yağışlı olması, aşırı sıcak vs.) bağlı olarak ve temizlik, maske ve mesafe başta olmak üzere ilgili kurallara uyulmak kaydıyla cami içerisinde de kılınabilecek. İl genelinde Belediyeler, derneklerce işletilen ve personel görevlendirilen tuvaletler hariç tüm tuvaletlerin kapalı tutulmasına dair karar ile kısıtlanan tuvaletler, Cuma günleri kontrollü olarak hizmete açılabilecek.





*YKS sınavının yapılacağı okulların ve sınav merkezlerinin etrafında bulunan kırtasiyeler ve çalışanları, 27 Haziran 2020 Cumartesi günü 09:30-15:00 ve 28 Haziran 2020 Pazar günü 09:30-18:30 saatleri arasında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaklar.