Çeltik'te yaşam süren insanlara, görevli öğretmenlere, öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak hazırlanan “Temiz Yürekler Tertemiz Diller Projesi” imzalanan işbirliği protokolüyle başladı.


Projenin yöneticileri ve işbirliği protokolünün tarafları olan Çeltik Kaymakamlığı, Çeltik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Rehabilitasyon ve Restorasyon Derneği, Çeltik Kaymakamlığı toplantı salonunda bir araya gelerek, “Temiz Yürekler Tertemiz Diller Projesi” işbirliği protokolü imzalandı.

Proje kapsamın özellikle “Güzel Konuşma Yarışmasının” ve “Fener Alayının’ dikkat çekici etkinlikler olduğu vurgulandı. Ortaokul ve lise öğrencileri olmak üzere 2 ayrı kategoride 5-6 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacak olan Güzel Konuşma Yarışmasına okulların proje duyurulduktan hemen sonra hazırlanmaya başladıkları öğrenildi. Devamında yerel ve ulusal medyanın da davet edileceği Fener Alayına katılımın yüksek olacağının öngörüldüğü ifade edildi.

Projenin çıkış noktasının yerelde yapılan gözlemlerin düşünsel süzgeçlerden geçirilerek akademik, sosyal, kültürel, psikolojik ve eğitsel yönlerle harmanlanması olduğu ifade edildi. Proje çıktılarının öğretmenlerimizin ve velilerimizin Osmanlı konuşma nezaketini ve kültürünü yaşaması ve toplumda yaşatılması adına kullanılacağı ifade edildi.

Güzel Konuşma Yarışmasında dereceye girecek öğrencilere Çeltik Kaymakamlığı himayesinde her kategorinin birincilerine bisiklet, ikincilere çeyrek altın, üçüncülere 100 TL’lik hediye çeki, dördüncülere teşvik ödülü olarak 10 kitaplık set verileceği öğrenildi. (İHA)