Cumhuriyet Halk Partisi Akşehir Belediye Başkan Adayı Lutfi Çelebi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


8 Mart günü tüm dünyada olduğu gibi yurdumuzda da bir dizi etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun kadınların omuz vermediği bir mücadele asla başarıya ulaşamaz.


                Türkiye Cumhuriyetinin temelleri de Türk kadınının kurtuluş savaşımızda gösterdiği özveri, cesaret ve kararlılık sayesinde başarıyla atılmıştır.


                Kadınlarımızla birlikte verdiğimiz mücadele sonunda vatanımızı kurtarıp Cumhuriyetimizi kurduk. Daha sonra ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK kadınlarımız için bir dizi yenilikler yaparak (Medeni Kanunla verilen evlenme, miras vb. konularında eşitlik, seçme seçilme hakkı gibi)Türk kadınının dünyanın ileri birçok ülkesinde bile bu haklar yokken hak ettiği yeri belirlemiştir. Yine büyük ATATÜRK ‘’büyük başarılar kıymetli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur’’ sözüyle kadının toplumdaki yerinin önemini bir kez daha vurgulamıştır.


                Bizim kadınlarımız bir takım hakları dünyanın ileri bir çok ülkesinden daha önce elde ettiği halde ne yazık ki bu hakların kullanılmasında dünyanın birçok ülkesinden daha geri kalmıştır. Bu durumun düzeltilmesi için en başta kadınlarımıza ve aydınlarımıza büyük görevler ve sorumluluklar düşmektedir.


                Evinde, işyerinde, tarlada, bağda bahçede, fabrikada, atölyede kısacası hayatın her alanında çalışan, emek veren, üreten, çocuk yetiştiren analarımızın, kızlarımızın kısacası bütün kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutlar, kadına şiddetin, haksızlıkların, adaletsizliklerin, yoksulluğun olmadığı, kadınlarımızın aşağılanmadığı güzel bir dünya dilerim.