Burhan Ayrancı; bir perde dikim ustası olarak, Akşehir’de hemşehrilerine hizmet vermeye başladığı 2019 yılına kadar yurt dışı ve yurt içinde gösterdiği faaliyetleri şu cümlelerle özetliyor:

“Hikayemiz, Bedesten’e çırak olarak verildiğim gün başladı. İşi öğrendikten sonra ilk girişimimi, 2006 yılında Sudan’ın Başkenti Hartum ve Suudi Arabistan’da gerçekleştirdim. 2013 yılında Arap Baharı ile başlayan olaylar nedeniyle Türkiye’ye dönüş yapmak zorunda kaldım. Antalya bölgesinde, otellere yönelik kurumsal işler yaptım.

Eşimin ısrarı ile 2019 yılında taşındığımız Akşehir’de, nispeten ufak bir işyeri kiraladım. Teslimat süreleri 3 ayı bulan büyük işlere alışmış olan gözüm hala büyük şehirlerdeydi. Akşehir’de en büyük destekçim eşim oldu. Ne zaman, büyük şehirler bize göre dediysem o, iki sene sonra fikrin değişecektir dedi ve tam iki sene oldu, fikrim değişti.

Sadece 3 günde teslim edilen ev işleri ve düğüncü işleri derken, rağbet artmaya başladı. Neredeyse iş yaptığımız her müşteri bir ikinciyi, ikincisi üçüncüyü getirdi. “Perdeci Burhan” ismini ben koymadım; gelen giden herkes “Perdeci Burhan’ın yeri burası mı” ya da “Perdeci Burhan’ın yeri neresi” diye sormaya başladı. Eşimle ben bu süreçte bazen günde 18 saat çalıştık, hemen hemen hiç tatil yapmadık.”  

Kazandıklarını işlerine yatıran ve bugün, Selçuk Mahallesi Atatürk Caddesi Paçacı İş Hanı altındaki yeni yerlerinde hizmet vermeye devam eden Berna ve Burhan Ayrancı çifti; birlikte dikim yapıp masrafları azaltarak maliyeti düşürdüklerini ve bunu müşterilerine uygun fiyat olarak yansıttıklarını belirtiyorlar.  

Ürün yelpazesini genişlettiklerini ve Akşehir halkına doğru sunumu yapmaya çalıştıklarını belirten Burhan Ayrancı; perde sektöründeki tüm yenilikleri, modern ve kullanışlı modelleri Akşehirlilerle tanıştırmaya kararlı olduğunun altını çiziyor.