Ortaokul ve liseyi Akşehir’de okuyan, uzun bir süre Eskişehir’de ikamet etmesinin ardından Muğla’nın Marmaris ilçesine yerleşen ve 5 gündür kayıp olan 35 yaşındaki sanatçı Alkan Keskin’in cansız bedeni, gelen ihbar üzerine Günnücek Milli Parkı içerisindeki bir gölette bulundu.





Hakkında kayıp ihbarında bulunulan ve 5 gündür aranan sanat eğitmeni, mühür sanatçısı, ressam ve şair Alkan Keskin’in vefat haberini alan yakınları ve arkadaşları yasa boğuldu. Ölüm nedeni henüz belirlenemeyen sanatçının cenazesi, Muğla Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Marmaris Beldibi Mezarlığı’na defnedildi.





1985 yılında Afyon’a bağlı Çamözü köyünde dünyaya gelen Keskin, ilkokulu doğduğu köyde, ortaokul ve liseyi Akşehir’de okumuştu. Lise yıllarında iken, Akşehir’de çok sevilen ve 2012 yılında vefat eden emekli köy enstitüsü öğretmeni İsmet Şen’den aldığı 11 günlük bir resim kursu sonucunda Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nü kazanmıştı.





Lisans eğitimini başarı ile tamamlamasının ardından Eskişehir’e yerleşmeye karar veren ve binlerce yıldır süren mühür geleneğini kendine has tarzı ve diliyle yorumlayan Alkan Keskin, “kişiye özgü” yüzlerce mühür üretti ve “ekslibris mühür sanatçısı” olarak tanındı. Keskin arkasında yüzlerce mühür, kitap tasarımı, şiir ve aforizma bıraktı.





Keskin’in vefat haberi sonrası yasa boğulan arkadaşları, doğa aşığı olan ve hayatı boyunca bulduğu her tohumu yaşatmayı kendine amaç edinen sanatçının anısına bir hatıra ormanı oluşturmak için harekete geçtiler.