Kaymakam Mehmet Türk, TRT’de katıldığı canlı yayında; herkesi 59.Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği’ne davet etti.

Programın yapımcısı ve muhabiri olan Asuman Çapar’ın sorularını yanıtlayan Türk; ‘’Bu yıl her kesime hitap eden, 7’den 70’e herkesin keyif alacağı etkinlikler var. Temsili Hoca olarak genelde Nasreddin Hoca’nın kişiliğini yansıtan, hazırcevap özelliği olan kişileri seçiyoruz. Bu yıl da değerli sanatçımız Metin Şentürk olacak.’’dedi.



Şenlik etkinlikleri hakkında detaylı bilgi veren Mehmet Türk, ‘’Nasreddin Hoca’nın özellikle gençlere ve çocuklara kazandırdıkları nelerdir?’’ sorusunu ; ‘’Nasreddin Hoca fıkraları, insanlığın görmekten kaçtığı sorunlarıyla baş başa kalmasını sağlayıp onları kendi hatalarına güldürürken, hemen ardından da ciddileştirerek hatalarını düzeltme gücü ve mükemmelleşme yolunda ilk adımı atma cesaretini kazandırması bakımından dikkat çekicidir.’’şeklinde yanıtladı.



Şenliğe gelen turistler;  Etli Ekmek, Tandır Kebabı, Mercimekli Bükme,Peynir Baklavası,  Tescilli Akşehir Kirazı ve Lokumu’nu tatmadan gitmesinler diyen Türk, kendisini konuk ettiği için Çapar’a teşekkür etti.