Cinayete kurban giden 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu’ndan ailesi 5 gün boyunca haber alamamış; olayla ilgili olarak inceleme başlatan Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekipler, genç kızın son olarak Konyaaltı ilçesinde, inşaat mühendisi ve emlak işiyle uğraşan Mustafa Murat A. (48) ile görüştüğünü tespit etmişlerdi.

Gözaltına alınan ve ilk ifadesinin ardından serbest bırakılan şüpheli, soruşturmayı derinleştirerek MOBESE ve güvenlik kameralarını inceleme altına ekiplerin, görüntülerde şüphelinin evinden defalarca valizler çıktığını belirlemeleri üzerine yeniden gözaltına alınmıştı. Çapraz sorgunun ardından cinayeti itiraf eden şüpheli; beraber yemek yedikten sonra aralarında tartışma çıktığını, genç kızı boğarak öldürdükten sonra parçalara ayırıp valizlere koyduğunu ve Varsak’ta ormanlık alana götürüp gömdüğünü söylemişti. 21 yaşındaki genç kızın cesedi, ormanlık alanda 10 parça halinde gömülü olarak bulunmuştu.

Caninin, genç kızın vücudundan ayırarak uçuruma attığını söylediği başının da aramalar sonrasında önceki gün bulunmasının ardından genç kız, gözyaşları arasında toprağa verildi. Talihsiz kızın şüpheli tarafından cinsel istismara da uğradığı iddia edildi.

Katil zanlısı olarak tutuklanan şüpheli Mustafa Murat A.’nın 2000’li yılların başında, özel bir hazır beton firmasının Akşehir’de bulunan ve daha sonra faaliyetine son verilen fabrikasında, 3 yıl boyunca yönetici olarak çalıştığı ortaya çıktı. Canice işlediği cinayeti itiraf etmesinin ardından tutuklanan katil zanlısının, çalıştığı fabrikanın kapanmasının ardından Akşehir’den ayrıldığı öğrenildi.