59. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği kapsamında Tiyatroname tarafından sahnelen “Can Erik” isimli oyun, Akşehir Kültür Merkezi’nde Akşehirli tiyatroseverlerle buluştu.

Murat Tavlı, İpek Tanrıyar, Nami Esatgil ve Efsane Geçen’in oyuncu olarak rol adığı Can Erik adlı oyunda; Kayseri’li tüccar Mülayim ve eşi Oya’nın, evlerine yüzsüzce yerleşen Can Erik'den kurtulmak için uğraşmaları ve oyuncu olma meraklısı olan yan komşu Sabriye'nin anlamsız girişleriyle izleyiciler kahkahaya boğuldu.



Oyun sonunda Tiyatro ekibine bir plaket takdim eden Belediye Başkanı Salih Akkaya; ‘’Oyunculara teşekkür ediyorum. Hoca’nın torunları olarak onları Akşehir’de, dünyanın ortasında, Nasreddin Hoca’nın memleketinde görmekten kıvanç duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.



Oyun sonrasında konuşan Usta Oyuncu Nami Esatgil de; tiyatro sanatının önemine dikkat çekti. “Türkiye’de tiyatro sanatı unutulmakta, bir çok belediye tiyatro sanatına önem vermemektedir. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın bu ilgisi bizleri gerçekten memnun etti. Ne mutlu ki, sanatını ve sanatçıyı seven bir Belediye Başkanı’nız var. Bizleri izlediğiniz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, sağlıcakla kalın.” dedi.