Akşehir’de Yıldırım Mahallesi Çeşme Sokak’ta bulunan Şekerefendi Camii’ne cami cemaati tarafından yaptırılan ayakkabılık ve çeşme, şikayet üzerine yıkılacak


Cami cemaatinden Ali Aktay geçtiğimiz yıl vatandaşlarca Şekerefendi Camii’ne yapılan tadilatın ardından mescidin önüne ayakkabılık ve çeşme yaptırdıklarını fakat şikayet üzerine ayakkabılık ve çeşmenin yıkılacağını söyleyerek, yıkımın durdurulmasını istedi.

  Cami cemaatinden Ali Aktay yaptığı açıklamada 1950 yılında yaptırılan Şeker Efendi Mescidine geçtiğimiz yıl mahalle sakinlerinin ve hayırseverlerin imkanlarıyla geniş kapsamlı bir tadilatın yapıldığını söyledi. Bu tadilatlar çerçevesinde de cami önüne bir buçuk metre çıkılarak ayakkabılık, çeşme ve lavabo yapıldığını ifade etti. Cami içerisinde fazla yer olmadığı için ayakkabılığın dışarıya çıkarıldığını belirten Aktay bir şikayet üzerine bu yerin yıkılacağını söyledi. Aktay cami cemaatinin yeni tadilatı yapılan camiden memnun olduğunu ve yıkımın durması için gerekli girişimlerde bulunulduğunu ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.