Dünya Engelliler Günü nedeniyle Akşehir Müftülüğü ve Elif Kız Kur’an Kursunun organize ettiği bir program düzenlendi.


mso-border-alt:none windowtext 0cm;padding:0cm">Elif Kız Kur’an Kursunda düzenlenen programa katılan İlçe Müftüsü Karabey Özdemir bir konuşma yaptı.


            Karabey Özdemir konuşmasında; vücut olarak her sağlam bireyin, bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak, engelliliğin, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu olmadığını, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu söyledi.


            Nüfusumuzun önemli bir bölümünü teşkil eden engelli kardeşlerimizin yaşam kalitelerinin artırılması, kendi kendilerine yetmeleri ve tüm imkânlardan yararlanmaları için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.


mso-border-alt:none windowtext 0cm;padding:0cm">Akşehir müftülüğü olarak camilerimizin, girişleri ve abdest alma yerlerinin engelli kardeşlerimize uygun hale getirilmesi çalışmalarının başlatıldığını ayrıca işitme engelli kardeşlerimize yönelik olarak Cuma hutbesinin işitme diliyle İmam Hatip Hayri Üzüm tarafından icra edildiğini söyledi.


mso-border-alt:none windowtext 0cm;padding:0cm">Dünya Engelliler Haftası vesilesiyle  engellilerimize yürekten sevgi ve muhabbetlerini sunan Karabey Özdemir, “bütün engelli kardeşlerimi Allah(cc)’a emanet ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.


 Yaklaşık iki saat süren programda Elif Kız Kur’an Kursu öğrencileri Kur’an-ı Kerim okunup ilahiler söyledi. İlçe Müftümüz Karabey Özdemir tarafından engelli öğrencilere özel hediyeler verildi. Daha sonra programa katılan tüm misafirlere yapılan ikramların ardından program sona erdi.


 Programa Sevgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrenci, öğretmen ve velileri, Akşehir Zihinsel ve Bedensel Engellileri Koruma Derneği ve Spor Kulübü (AKŞENDER) üyeleri, Elif Kız Kur’an Kursu öğreticileri, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.