2015 yılında Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda bıçaklanarak yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu, doğduğu yer olan Akşehir’de Anma Haftası etkinlikleriyle anılıyor.





Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4.sınıf öğrencisi ve Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu iken bıçaklanarak öldürülen Çakıroğlu’nu Anma Haftası devam ediyor. Ölümünün 4.Yıldönümünde, Ülkü Ocakları Akşehir İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen hafta kapsamında futbol ve voleybol turnuvaları ile doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. Anma Haftasının son 3 gününde de bir dizi etkinlik hayata geçirilecek.
18 Şubat’ta Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde saat 18:00’de Liselerarası Bilgi Yarışması, saat 19:30’da da Geçmişten Geleceğe Türk Gençliği konulu konferans var. Konferansı, Selçuk Üniversitesi öğretim görevlilerinden Kerem Öztürk verecek. 19 Şubat’ta fidan dikimi yapılırken, 20 Şubat’ta saat 12:00’de Gülmece Parkı’nda resim sergisi ziyarete açılacak. Aynı gün İplikçi Camii’nde ikindi namazına müteakiben Çakıroğlu için mevlid-i şerif okutulacak. Haftanın son etkinliği olan Anma Programı ise yine 20 Şubat Çarşamba günü saat 19:30’da Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.





Programla ilgili bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Akşehir İlçe Başkanı Mustafa Karataş; ‘’Akşehirimizin bağrından kopup Ege’ye akan Fırat’ın çektiği çileyi kutsal bilip, bu memleketin evladı olarak kabul eden, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğü adına verdiği mücadeleyi gören, bu vatan toprakları için kanının son damlasına kadar akıttığına şahit olan tüm Akşehir halkını Anma Gecemize davet ediyor, Akşehir’imizin yiğit gençlerinin, Fırat Abilerine sahip çıkmaları için aramıza katılmalarını talep ediyoruz.’’ dedi.