Akşehir İlçesinin merkeze 15 km. Mesafedeki bir mahallesi eski adıyla Çakıllar Beldesi şimdiki adıyla 2 bin 845 nüfuslu Çakıllar Mahallesinde; erkekler inşaat işçiliği, kadınlar çilek yetiştiriciliği yapıyor. Tıpkı Anadolu'daki herhangi kasaba gibi.


Burada hayat sadece tarlada, kahvede, ahırda, inşaatta geçmiyor. Geçim derdi nedeniyle, insanlar çalışıyor, üretiyor. Ama bir şey daha yapıyorlar kitap okuyorlar.


Çakıllar İlkokulu yönetici ve öğretmenleri kitap okumayı hedeflerken içinde çorba ikramı, kermes, piknik gibi etkinliklerle sosyal dayanışmayı da artırıyor. Okulun kapısı herkese açılıyor. Velilerde öğrenci oluyor. Sıraları dolduruyor.


Bu yıl yapılan "Her salı geleneksel çorba günlerinde ailemle okulda kitap okuyorum" projesi ile de veliler çocukları ile birlikte sıralara oturmaya başladı.


Her salı günü saat 10:00 da okulda yapılacak okuma gününe bu hafta velilerin hastalık mazereti dışında tamamı katıldı ve çocukları ile kitap okudu.


Kaymakam Yalçın Sezgin de sınıfları ziyaret ederek velileri kutladı. Yaptığı konuşmasında " Bugün çocuklarımız, anneleri ile birlikte okul sıralarını paylaşmış. Burada anne ile çocuğu öğrenme yolculuğuna çıkmış, anne çocuğuna mesaj veriyor. Bu mesaj öğrenmenin yaşının olmadığı, kitap okumanın önemli olduğu, hayatın okul, okulunda aslında hayatın merkezi olduğu mesajı. Sınıfa girmeden geçen yıl okuduğunuz kitapların sizde yarattığı etkileri yazmışsınız, onları okudum. İnşallah bu yılda okuduğunuz kitapların sizlerde bıraktığı izi anlatacaksınız. Okulumuz bunlardan bir kitap yazacak. Yazarları da siz olacaksınız. Müthiş bir iş yapacaksınız. Şu anda yanımızda oturan 7-11 yaşındaki çocuklarınızın da müthiş hikayeleri olacak. Sizleri yürekten kutluyorum. Hepinize en iyi dileklerimi sunuyorum. " şeklinde konuştu.