Akşehir’in tanınmış etli pide işletmecilerinden BÜŞRA PİDE dün Pervasız Gazetesi çalışanlarını ağırlayarak fırınlanmış nefis bir ‘Tuzda Tavuk’ ikramında bulundu.


Bugünkü mesleğine 8 yaşında başlayan Bermendeli (Savaş Köyü) fırın ustası Ali KAYA, hazır biz gazetecileri yakalamışken şu açıklamalarda bulundu:


“2001 yılında Akşehir Meteorloji Müdürlüğü karşısında BÜŞRA PİDE olarak fırın açmıştım. O günlerde işyerimiz küçük olduğu için çok sayıda müşteriyi ağırlamakta zorluk çekiyordum. 2008 yılında bir gün Pervasız Gazetesi Sahibi ve Başyazarı Ümit Aykut Şener,  tavsiye üzerine fırınıma geldiğini söylemişti. Kendisine o gün ürettiğimiz etli pide, kuşbaşılı pide ve peynirli pidemizden ikramda bulunmuştum.  Kendisi masadan kalkmadan önce beni yanına çağırarak; ‘Ali usta, bu lezzeti Akşehir Halkı mutlaka tatmalı ama şu anda bulunduğun yerde bu talebi karşılayamazsın, düşün, taşın hesabını kitabını yaptıktan sonra mutlaka çarşıya taşınman lazım’ diyerek bir tavsiyede bulunmuştu. Onun tavsiyesinin üzerinden tam 1 yıl sonra 2009 yılında Meydan Mahallesi Esnaf Kefalet Kooperatifi bitişiğindeki işyerini kiralayarak şehir merkezine doğru ilk adımımı atmış oldum. Akşehir Halkı’nın yoğun ilgisi üzerine de 2012 yılında ise şu anda bulunduğum Eski Nasreddin Caddesindeki kendimize ait mülkü satın alarak faaliyetimizi sürdürmeye devam ettik.” dedi.


BÜŞRA PİDE’de halen Etli Ekmek, Kuşbaşılı Pide, Mevlana, Peynirli Pide, Fırın Kebap, Saç Kavurma, Fırında Tuzda Tavuk ve özel olarak dilimlenmiş Kabak Tatlısını da (cevizli-kaymaklı ve tahinli) müşterilerine ikram ettiklerini söyleyen Ali Usta, “Müşterilerimize sunduğumuz etli ekmeğimizin en önemli özelliği; lezzetinin hamurunda olmasından kaynaklanmaktadır. Çünkü 3 çeşit değişik marka un kullanıyor ve yeterince dinlendiriyoruz. Pişirme esnasında en çok özen gösterdiğimiz hamuru incecik açarak ‘çıtır’ denilecek seviyede servise sunuyoruz. Dolayısıyla kullandığımız etimiz de özel olunca, ortaya “Damak Çatlatan” bir lezzet çıkıyor ve müşterilerimiz afiyetle yiyor, bu durum da bizi oldukça memnun ediyor.” dedi.


Akşehirlilerin ve dışarıdan gelen misafirlerinin kendilerine gösterdikleri yoğun ilgi ve alakalarından dolayı sonsuz şükranlarını sunduğuna değinen Büşra Pide Salonu İşletmecisi Ali Kaya, “Bugün geldiğimiz noktada katkıları olan herkesten Allah razı olsun.” dedi.


Biz gazeteciler zaman zaman ‘’Hatır için çiğ tavuk’’ da yeriz ancak Büşra Pide’de yediğimiz ‘Fırında Tuzda Tavuk’ gerçekten tavsiye etmemize değer lezzetteydi. Bu müstesna müessesenin aynı kalitede devamını diliyoruz.