Eğitime katkı sağlamayı öncelik olarak belirleyen Nasreddin Hoca Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından, önceki yıllarda gerçekleştirilen faaliyetlere ilave olarak bu yıl, ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencilerinin kırtasiye alışverişlerinde kullanılmak üzere hazırlanan kırtasiye çeklerinin sayısı, şimdilik 150 olarak belirlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilen çekler, ihtiyaç durumuna göre ilkokul öğrencilerine ulaştırılacak ve sadece Akşehir’de hizmet veren kırtasiyelerde kullanılabilecek. Bu uygulamayla hem öğrencilere küçük bir katkı sağlanması hem de pandemi nedeniyle sıkıntı yaşayan ilçe kırtasiye esnafına bir nebze de olsa destek verilmesi hedeflendi.

Vakıf tarafından Akşehirli üniversite öğrencilerine her yıl düzenli olarak verilen burs yardımı bu yıl da devam edecek. Burs için başvuruların, en geç 30 Eylül 2021 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

Nasreddin Hoca Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yapılan açıklamada; söz konusu yardımların gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan hayırsever Akşehirlilere teşekkür edildi.