Bir zamanlar her cumartesi sabah namazından sonra cemaate çorba ikram edilen İmaret Camii, restorasyonu planlanan sürede tamamlanamadığı için ibadete açılamıyor.





‘Akşehir’deki Tek Osmanlı Camisi’ olan İmaret Camii, yapıyı 1510 yılında inşa ettiren Hasan Paşa’nın adıyla da anılıyor. Kesme taşlardan oluşan caminin önünde, 12 tane sütunu olan bir de şadırvan yer alıyor.
Hasanpaşa İmaret Camii’nin 1 Ağustos 2015 tarihinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce başlatılan restorasyon çalışmalarının 500 iş gününde tamamlanması planlanmıştı.





Bedeli 1 milyon 419 bin lira olan restorasyonda iş ve süre artışı yapılmasıyla, bitim için planlanan tarih 2018 yılı sonuna alınmıştı. Bu süreden de yaklaşık bir ay geçmiş olmasına karşın camide çalışmaların devam ettiği gözleniyor.





Akşehir’in tarihi değerlerinden Tahtakale Mescidi’nde de Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve 300 bin liraya mal olması planlanan restorasyon çalışmaları henüz tamamlanmış değil.





İlk ihalesi 2015 yılının Temmuz ayında yapılan restorasyon çalışması yarım kalmıştı. 2018 yılının Ocak ayında yenilenen ihaleyle projenin 150 takvim gününde tamamlanacağı belirtilmişti.





Tahtakale Mescidi’nin bitirilmesi için düşünülen tarihin üzerinden de en az 6 aylık bir süre geçmiş bulunuyor.





BU YIL BİTER İNŞALLAH!
TAHTAKALE MESCİDİ