Okul Aile işbirliğini sağlamak, velileri eğitime etkin bir şekilde katmak amacıyla Şehit İsmail Cem Yakınlar Ticaret Meslek Lisesi yaptığı projelerle velilerin toplantılar dışında da okulda olabileceğini göstermeyi başardı.


Şehit İsmail Cem Yakınlar Ticaret Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Hakan İçel, yaptığı açıklamada özellikle bayan velileri okula davet ederek okuma etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirtti. İçel, “Anneler Okuyor” Projesi hakkında şu bilgileri verdi:


“Okulumuzda yapılan 21 sosyal faaliyetten biri de ‘Anneler Okuyor’ Projesi. Gönüllü annelerimizin katılımıyla her hafta toplanılarak çocuklarımız için daha faydalı olabilmenin yolları öğrenilmeye çalışılıyor. Ortak bir kararla belirlenen gün ve saatte okul kütüphanemizde toplanılarak aile içi iletişimi geliştirmeye yönelik pedagojik kitaplar okunuyor ve bilgi alışverişinde bulunuluyor. Bu projenin mimarları olan Neslihan Demir, Şule Kozan ve Esra Tokmak ‘ın amaçları; başarının artmasında önemli bir etken olan ‘öğretmen-öğrenci-veli’ işbirliğini sağlamaktır. Okul müdürümüz Salim Bozkurt ve idarecilerimizin de destekleriyle projemiz amacına ulaşma yolunda büyük yol kat etmektedir.


Okul Aile Birliği Başkanı olarak bu faaliyetlerden dolayı katılan velilerimizi ve okul öğretmen ve idarecilerini tebrik ediyorum.”