Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bisiklet ödüllü bilgi yarışmasında kazanan 3 kişiden biri olan Yeşim Cevlan’ın ödülünü eşi Durmuş Cevlan teslim aldı.





Akşehir Belediyesi, Covid-19 salgını nedeniyle Belediyenin web sitesi ve resmi sosyal medya hesapları üzerinden düzenlediği yarışmalar kapsamında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bu kez de bisiklet ödüllü bir bilgi yarışması düzenlenmişti.





Yarışmada, Mustafa Kemal Paşa’nın Batı Cephesi Karargahına ev sahipliği yapan ve Büyük Taarruz kararını aldığı Akşehir’de, gizli bir toplantıda komutanları bir araya getirmek amacıyla 28 Temmuz 1922’de düzenlediği ve ülkemizin kaderini değiştiren tarihi futbol maçı ile ilgili bilgiler verilerek bu konuyla ilgili 4 soru sorulmuştu. Sorulan 4 soruyu da doğru cevaplayanlar arasında yapılan çekilişle 3 kişi Akşehir Belediyesi’nden bisiklet ödülü kazanmıştı.





Bisiklet kazanan talihlilerden biri olan Yeşim Cevlan adına eşi Durmuş Cevlan, Akşehir Belediyesine gelerek eşi adına bisikleti teslim aldı. Durmuş Cevlan’ı bisiklet teslimi öncesinde makam odasında kabul eden Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel’in de hazır bulunduğu görüşmede yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:





“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında yaptığımız etkinlikte; Kurtuluş Savaşımız öncesinde 28 Temmuz 1922’de Akşehir’imizde yapılan futbol maçı ile ilgili bilgi verip sorular sormuştuk. Bu soruları doğru cevaplayanlar arasında çekilen kurayla 3 kişi bisiklet ödülü kazanmıştı. Kazananlardan ikisi maalesef gelemedi. Zaten birisi Mardin’den katılmıştı. Mardin’deki bir vatandaşımızın bu yarışmaya katılması, Akşehir’imizin tanınmasında sesimizin oralara kadar uzanması gurur vericidir. Bu durum da bizi ziyadesiyle mutlu etti. Tüm katılımcılara tekrar teşekkür ediyor, bisiklet almaya hak kazanan yarışmacılarımızı da tebrik ediyorum.”





Eşi Yeşim Cevlan adına bisikleti alan Dursun Cevlan da; “Doğrudan bir çekiliş yapmak yerine bu şekilde Akşehir’in tarihini ve kültürel değerlerini içeren bir yarışma düzenlemenizden çok memnun oldum. Akşehir’in tanıtılması açısından çok değerli bir yarışma olduğunu düşünüyorum ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.





Konuşmaların ardından Belediye Hizmet Binası önünde Başkan Akkaya tarafından Yeşim Cevlan’ın kazandığı bisiklet eşi Dursun Cevlan’a teslim edildi.