Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, “Evimizin Neşesi Kur’an Sesi” sloganıyla çocuklara yönelik olarak düzenlenen “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” için başvurular başladı. Çocuklar yarışmaya, evlerinde çekecekleri videolarla katılacaklar.





Yarışma; 10-13 yaş arası kız çocuklar, 10-13 yaş arası erkek çocuklar ve 14-18 yaş arası erkek çocuklar olmak üzere üç kategoride düzenlendi. Yarışmaya ebeveynler, çocukları adına www.tdvmedya.com web sitesi üzerinden online olarak 31 Mayıs tarihine kadar başvuru yapabilecekler.





Yarışmacının Kur’an-ı Kerim tilaveti cep telefonuyla yatay olarak 5 dakikayı geçmeyecek şekilde kayıt altına alınacak ve sisteme yüklenecek. Tüm yarışmacılara ait video kayıtları, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilerek puan verilecek. Dereceye girenler aynı web sitesi üzerinden ilan edilecek.





Yarışma sonunda birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin ve üçüncüye 5 bin TL para ödülü, dereceye giremeyen 9 finaliste ise birer cumhuriyet altını verilecek. Ayrıca yarı finale kalan 60 yarışmacıya kitap seti hediye edilecek.





Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle düzenlenen yarışmayla; koronavirüs tedbirleri kapsamında aileleriyle birlikte evde olan çocukların ve gençlerin, Ramazan ayını da fırsat bilerek bu dönemi daha verimli geçirmelerine yardımcı olmak, Kur’an-ı Kerim okumalarını geliştirmelerine katkı sunmak amaçlanıyor.