Akşehir Haydar Tuna İlkokulu, sınıf öğretmeni Yunus Yurt’un geçen yıl ‘“SINIF ARKADAŞLARIMLA EVİMDE KİTAP OKUYORUZ” sloganıyla başlattığı geleneksel kitap okuma projesini bu yıl da sürdürüyor.


Sınıf Öğretmeni Yunus Yurt hazırladığı projenin hedefini; “Öğrencilerime okuduğunu anlama, öğrenme, etkili düşünebilme,  konuşma ve ifade etme becerilerini, ailelerine de kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı, bunun yanı sıra öğrencilerin evde kitap okuyan anne, baba ya da aile büyüklerine tanık olmalarını, kitaplara olan yolculuklarında güçlü bir rol model edinmelerini ve ailenin eğitim öğretim faaliyetlerine etkin katılımını sağlamayı amaçlıyorum.”sözleriyle ifade etti.





Proje kapsamında her hafta Cuma Günü 14:00-15:00 saatleri arasında önceden planlanan program çerçevesinde sınıf öğretmenleri ve sınıf arkadaşları öğrencilerin evlerine misafir oluyorlar. Sınıf öğretmeni, öğrenciler ve aile bireyleri misafir olunan öğrencilerin evlerinde 20 dakika kitap okuyor ve böylece, öğrencilere arkadaşlarını ve ailelerini daha yakından tanıma fırsatı sunan projeyle öğrencilerin birbirleriyle iletişimleri artıyor. Böylelikle öğrenciler okumaya dair tatlı anılar biriktirirken diğer yandan da eğitim-öğretimin temel öğelerinden biri olan aileyle daha etkili bir iletişim sağlanıyor.





Akşehir’de ilk defa uygulanan bu projenin velilerin takdirini kazandığı ve kültürümüzün değerlerinden biri olan misafirperverliklerini gösteren velilerin, okumadan sonra öğrencilere ikramlarda bulundukları belirtildi.