Kayseri Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Metin Tanrıver, 21. dönem mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, genç polislere çok önemli uyarılarda bulundu.

1.Sınıf Emniyet Müdürü olan Tanrıver, mezun olan polis adaylarına yaptığı konuşmada;  ‘’Okulumuzda almış olduğunuz bilgi ve beceriler size, meslek hayatınız süresince yeterli olmayabilir. Meslek hayatınız boyunca sürekli kendinizi geliştirecek, devamlı okuyacaksınız. Gerek meslek, gerekse sivil hayatınızda asli görevlerinizden olan yoksula, düşküne, garibana, yardıma muhtaç olanlara hizmet etmeyi kendinize düstur edineceksiniz. Size sığınanlara kapınızı, kucağınızı ve kalbinizi daima açık tutacaksınız. Dürüst olacaksınız, kimsenin hakkını yemeyeceksiniz, kimsenin hakkını da kimseye yedirmeyeceksiniz. Hakkınızı da haddinizi de bileceksiniz. Hiçbir kimseye, örgüte ve hele hele hiçbir cemaate ya da tarikata, şeyhe bağlı olmayacaksınız. Bağlı olacağınız tek yer vardır, o da devlettir.  Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türküğün ve Müslümanlığın istikbali için canlarını veren, 15 Temmuz’da vatan sevgisinin ne demek olduğunu bütün dünyaya gösteren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.’’dedi.



Dönem Birincisi Aday Polis Memuru Mutlu Şimşek de, mezun olan öğrenciler adına yaptığı konuşmada; ‘’ Atatürk’ün; ’Polis bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalı’ sözünü kendimize şiar edindik. Eğitim süresince Atatürk İlke ve İnkılaplarına yürekten bağlı, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, mesleğimize ait hukuki ve teknik bilgileri bilen birer polis olarak yetişmemiz sağlandı.’’şeklinde konuştu.



Şimşek’in yaş kütüğüne plaket çakması ve dönemi ilk 6 sırada bitiren polis adaylarına plaketlerinin verilmesinin ardından; aday polis memuru olarak okulu tamamlayan 622 öğrenci, üzerinde Türkiye Cumhuriyet Anayasası ve tabanca  bulunan masa üzerine ellerini koyarak yemin ettiler.