Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programından mezun ve 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış adayların başvuruları; 29 Eylül-6 Ekim 2020 tarihleri arasında, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak https://ais.osym.gov.tr internet adresinden alınacak.

Aralarında Konya’nın da yer aldığı 15 ilde bulunan 16 sınav merkezinde, 22 Kasım 2020 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak olan yazılı sınava katılacak olan adaylardan engel/sağlık sorunu bulunanlar, bir üniversite veya devlet hastanesinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelendirmek kaydıyla engel/sağlık durumlarına uygun olarak Engelli Salonunda sınava alınacaklar.

Yazılı sınavda 70 ve üzeri puan alanlar arasından katılmaya hak kazananlar için sözlü sınav tarihi, Adalet Bakanlığı’nın internet sitesinden duyurulacak. Yazılı ve sözlü sınav sonucunda başarılı olan adayların atanmaları kura ile yapılacak.

İlanla ilgili detaylı bilgiye,

https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2020/09/20200919-4-8.pdf

linkinden ulaşılabiliyor.