Günümüzde yoğun olarak kullanılan interneti, vatandaşlara ücretsiz ve güvenli olarak sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, konuya ilişkin açıklamasında şu değerlendirmede bulundu: 

“Değerli hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artırmak, ülke ve dünya gündemini güvenli ve ücretsiz olarak takip edebilmelerini sağlayabilmek amacıyla daha önce de söz verdiğimiz gibi Cumhuriyet Meydanı’mızda ücretsiz internet noktası oluşturduk. 5651 Sayılı Internet Kanunu’na uygun olarak vermeye başladığımız bu hizmet ağını, ilerleyen zamanlarda daha da genişletmeyi planlıyoruz.”

Akşehir Belediyesi’nin, hizmetten yararlanmak için takip edilmesi gereken adımları içeren paylaşımı şöyle:

Akşehir Belediyesi’nin Ücretsiz Wi-Fi Kablosuz İnternet Hizmetini Nasıl Kullanabilirim?

1.Aşama: Bilgisayarınızdan, tabletinizden veya cep telefonunuzdan, kablosuz ağlar kısmından “Akşehir Belediyesi WiFi” ağına bağlanıyorsunuz.

2.Aşama: Bilgisayarınız, tabletiniz veya cep telefonunuzun internet tarayıcısı sizi, giriş sayfasına yönlendirecek. Eğer daha önce üye olmuş iseniz “Kayıtlı Kullanıcı” kısmına, yeni bir üyelik için ise “Yeni Kullanıcı” kısmına giriş yapıyorsunuz.

(Bazı Android işletim sistemli telefonlarda, “Akşehir Belediyesi WiFi” ağına giriş yaptıktan sonra sizi otomatik olarak bu sayfaya yönlendirmiyor ise telefonunuzun işletim sistemine ait browser’ı (internet tarayıcısı) açıp www.google.com.tr’ye giriş yaparak bu ekrana ulaşmış olacaksınız.)

3.Aşama: Yeni kullanıcı kısmına girdiğinizde karşınıza çıkan ekranda “Telefon No” bölümünde başına sıfır koymadan numaranızı giriyorsunuz. “Şifre” kısmına kendi belirleyeceğiniz ve her defasında giriş yapmak için kullanacağınız şifrenizi giriyorsunuz. “Kullanıcı Sözleşmesini okudum kabul ediyorum” kısmını işaretleyerek, “Kullanıcı Oluştur” butonu ile devam ediyorsunuz.

(Daha önce üye olmuş iseniz, “Kayıtlı Kullanıcı” kısmına girerek cep telefonu numaranız ve daha önceden belirlediğiniz şifre ile “Giriş” ekranından internetinizi kullanabilirsiniz.)

4.Aşama: Cep telefonunuza gelen SMS doğrulama kodunu girerek “DEVAM” butonuna bastıktan sonra internete giriş sağlamış olacaksınız.