Yoğun kar yağışının bugün aralıksız olarak, Çarşamba günü ise öğlen saatlerine kadar aralıklarla devam etmesinin beklendiği belirtilen açıklamada; “Akşehir’de bu akşam ve yarın tipi olacağı bildirilirken kar yağışının ardından 3 gün boyunca da don ve buzlanma olacağı öğrenildi” ifadelerine yer verildi.

Akşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda yolların iş makineleri yardımıyla temizlendiği, tuzlama ve kumlama faaliyetlerinin sürdüğü, şehir merkezinde de ekiplerin, yayaların sık kullandığı kaldırımlarda küreklerle kar temizliği ve buzlanmaya karşı solüsyon uygulaması yaptığı bildirildi.

Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir’in uzun zamandır beklediği kar yağışına kavuştuğuna dikkat çekerek; “Şehrimizde dün sabah saatlerinde yağmaya başlayan beyaz bereket, ilçemizin uzun süredir beklediği bir yağıştı. Ekiplerimiz, kar yağışının başladığı andan itibaren; greyder, kepçe, kar kürüyücü gibi araçlarla yol açma çalışması yaparak ara arterler de dahil olmak üzere şehrimiz genelindeki tüm yolları açmıştır. Yoğun kar yağışı nedeniyle çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. Olası tüm olumsuz koşullara karşı teyakkuz halinde çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.