Akşehir Belediyesi 2016-2017 kış aylarında vatandaşların ve sürücülerin mağdur olmaması adına Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya başkanlığında bir toplantı yaptı.


Başkan Akkaya’nın makam odasında yapılan toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Konya Büyükşehir Belediyesi Sorumlusu Ünal Çelik, KOSKİ Sorumlusu Burhan Akçer, Akşehir Belediyesi Koordinatörü Ahmet Çakar, Fen İşleri Müdürü M. Ozan Küçük katıldı.


Toplantıda şehir merkezinde ve Büyükşehir Yasası ile mahalle haline gelmiş köy ve kasabalarda olumsuzlukların yaşanmaması, halkın günlük yaşamının sekteye uğramaması ve en önemlisi de ulaşımda aksaklıklar yaşanmaması için hazırlıkların yapılması konuşuldu.


Toplantı kapsamında; olası kış şartlarında acil hastalar ve doğum yapacak hastaların hastanelere daha rahat ulaşması için hastanelerle diyalog içinde olunması, Okullara ulaşacak öğrenciler için yolların ve okul bahçelerinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde görüşülerek açık ve temiz tutulması, Şehir içindeki ana arter ile Büyükşehir Yasası ile mahalle haline gelmiş köy ve kasabalar arasındaki bağlantı yollarının İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe jandarma Komutanlığı ile koordineli olarak açık ve temiz tutulması, Şehir içindeki kaldırımların temizlenerek buzla mücadele çalışmaları yapılması, olumsuz kış şartları nedeniyle olası yolda kalan araç sürücülerine sıcak çorba ikramı ve konaklama imkânı sağlanması, Anayollarda Karayolları Müdürlüğü ile koordineli çalışarak tüm yolların açık ve temiz tutulması, kuşlar, sokak hayvanları ve yabani hayvanların beslenebilmesi için beslenme noktaları oluşturularak bu hayvanlarında olumsuz kış şartlarında beslenebilmelerini sağlama konuları ele alındı.


Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya yaptığı açıklamada olası kış şartları için Akşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ ekiplerinin, Akşehir’deki kar yağışı ve buzlanmaya karşı tüm ekipmanlarıyla 24 saat görevinin başında olacağını belirterek, bölge genelinde yaşanabilecek tüm olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla gerekli tedbir ve önlemlerin alındığını bildirdi.