Akşehir Belediye Başkanlığı imzasıyla yayımlanan duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

“Belediye hizmet binamız ile ilgili yerel basında çıkan haberler , “Başkan mı karar versin, Halk mı karar versin“ anketi ve vatandaşlarımızın beklentisi üzerine halkımızı bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur.

Geçtiğimiz ay içerisinde hizmet binamızda depreme dayanıklılık testi yaptırılmıştır. Ancak henüz Rapor elimize ulaşmamıştır. Testi yapan lisanslı firmadan alınan şifahi bilgilere göre rapor sonucu yıkım olabileceği yönündedir.

Henüz daha depreme dayanıklılık testi raporu bile belediyemize ulaşmadan, yeni belediye hizmet binasının yapılacağı yerin tespiti ve buna ‘Başkan mı halk mı karar versin’ tartışması İçin zamanlamanın erken olduğunu değerlendiriyoruz.

Bununla birlikte, Belediye Başkanlığı olarak; muhtemel rapor sonucuna göre yeni bir belediye binası yapılıncaya kadar vatandaşımıza hizmeti aksatmadan ulaştırabilecek geçici olarak kullanılabilecek, belediyemize ya da diğer kamu kurumlarına ait binalar ile ilgili araştırma yapılmaya başlanılmıştır.

Geçici hizmet binası olarak kullanılmak üzere; eski kaymakamlık binası, eski SGK binası, Cumhuriyet ilkokulu (eski), Nasreddin Hoca Meydanı’ndaki bina ( çorba çeşmesinin üzeri) ve Dudu Kadın Çarşısı H Blok alternatif olarak, depreme dayanıklılık,  trafik yoğunluğu, vatandaşımızın ulaşım kolaylığı ve içinde yapılması gereken bakım onarım maliyeti açısından değerlendirilmektedir.

Akşehir’imize daha kaliteli hizmet verebilecek, Şehrimizdeki trafik yoğunluğunu artırmayacak, otopark sorunu olmayacak, yapılacağı yeri geliştirerek yeni ticari alanlar oluşmasına katkı verecek ve halkımızın ulaşa bilirliği rahat olacak yeni bir hizmet binası İçin alternatif arsalar oluşturulduğunda, her zaman olduğu gibi geniş katılımlı bir anket marifetiyle alternatifler halkımıza sunulacak ve halkımızın istekleri de dikkate alınarak Belediye Hizmet binası yeri belirlenecek ve inşaat yapılacaktır

Bilindiği üzere, evsel çöplerin toplanmasında konteyner sistemine tekrar geçişte, 5-10 Temmuz Nasreddin Hoca Şenliklerinin isminin şenlik olarak tekrar değiştirilmesinde, Hal binasının yıkılıp Dudu Kadın Çarşısı olarak yeniden yapılmasında, Belediye Sarayının yıkılarak kapalı otopark ve meydan düzenlenmesi yapılmasında ve de İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bulunduğu alanın yeniden düzenlenmesi vb. konularda olduğu gibi anketler marifetiyle halkımızın görüşleri alınmış, bu doğrultuda uygulamaya geçilmiştir.

İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili; Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalanmış, protokol gereği olarak belediyemizin taahhüdündeki Nasreddin Hoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kampüsüne yapılacak binaların projeleri hazırlanmaktadır. Muhtemelen Şubat ayında ihalesi yapılacaktır.

Belediye Başkanımız Salih Akkaya, Belediye çalışanlarımız ve Meclis üyelerimizin gayretleri, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin, Cumhur ittifakının, Konyalı Bakanlarımız; Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca, bölgemiz Milletvekili Orhan Erdem ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ın desteği ile ilçemize bugüne kadar birçok yatırım ve hizmet getirilmiş ve getirilmeye de devam etmektedir.

Halkımıza saygı ile arz olunur.”