Belediye tarafından yapılan kamuoyu duyurusu şöyledir:

"Akşehir’imizde halkımızın ucuz, kaliteli ve güvenilir ekmek alabilmesi amacıyla belediyemiz bünyesinde faaliyetini sürdürmekte olan Halk Ekmek Fabrikamız, faaliyetine devam etmektedir.

Belediyemizde daha önce İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren, halen de, Hıdırlık Sofrası, Takkasızlar Konağı ve Sağlıklı Yaşam Merkezi ( Aqua Park) işletmelerimiz gibi, Belediyemize ait Şehri Beyza Şirketimiz bünyesinde faaliyetine devam etmekte olan Halk Ekmek Fabrikamızın, herhangi bir şekilde kapatılması söz konusu değildir.

İşletme ve İştirakler Müdürlüğümüzün 2021 yılında faaliyetinin son bulması münasebetiyle,  eskiden işletme ve iştirakler Müdürlüğü adına alınmış olan halk ekmek fabrikasının sicil numarası kapatılacaktır.

Şu an Şehri Beyza Şirketimiz bünyesinde faaliyetine devam eden, halkımızı kaliteli, güvenli ve ucuz ekmekle buluşturmayı sürdüren Halk Ekmek Fabrikamız, halkımız İçin temel ihtiyaç maddesi olan ekmeğin piyasa fiyatlarını kontrol edebilme imkanı bakımından da çok önemli bir görev üstlenmektedir.

Bu bakımdan hiç bir zaman kapatılması gibi bir konu gündeme gelmemiştir.

Değerli hemşehrilerimizin bilgisine sunulur."