Haber/Yorum: Ümit Aykut Şener

2013-2014 futbol sezonu Bölgesel Amatör Lig’e yükselme play-off karşılaşmasında Çatalhüyük Çumra Belediyespor ile karşılaşan, o zamanki adıyla Akşehir Belediye Kültürspor rakibini 3-0 yenerek Bal Ligi’ne yükselmiş, Akşehir spor kamuoyunu sevindirmişti.

O dönemde Akşehir Belediye Kültürspor’un yönetim kadrosunda; Yahya Yıldız, Ercan Türüdü, Celal Kocabaş, Songül Özcan Turan, Celalettin Ok, Ahmet Ayaz (vefet etti) ve Mustafa Şenkon yer alıyordu. Yönetim, şampiyon kadroda en az 7 Akşehirli sporcuya yer vererek şampiyon olmayı hak etmişti. Bugünkü yönetimin yaptığı yanlışa asla düşmemiş, aidiyet duygusuna inananlardan bir kadro oluşturmuştu.

2021-2022 Bölgesel Amatör Lig 4. Bölge 2. Grupta mücadele eden temsilcimiz Akşehirspor, ligi 31 puanla beşinci sırada bitirdi. Statü gereği Konya takımları arasında ilk üçe giremeyince küme düşmüş ama bu durum kesinleşmemişti. Grubumuzda birinci olan Sarayönü Belediyespor, 3. Lig’e yükselebilmek için çıktığı Play off karşılaşmalarında, 4. Bölge 1. Grup lideri Adana 1954 Futbol Kulübü ve 4. Bölge 3. Grup lideri Kepez Belediyespor ile oynadığı her iki maçta yenilince Akşehirspor’un BAL’dan Süper Amatör’e düşmesi de kesinleşmiş oldu.  

4. Bölge 2. Grubun lideri Sarayönü Belediyespor karşılaştığı Adana 1954 Futbol Kulübü ve Kepez Belediyespor’u yenseydi 3. Lige çıkacak, temsilcimiz Akşehirspor da Süper Amatör Grup’tan gelecek olan takımlar ile play-out maçları oynayabilecekti. Bu şansı elde eden Çumraspor ise Süper Amatör’den gelecek rakiplerini yenebilirse BAL’da kalacak aksi takdirde o da Akşehirspor gibi küme düşecek.

Kulübü acemi ellere teslim eden sayın başkan, takımı şampiyon yapmış ve 3. Lige yükselme maçlarını penaltılarda kaçırmış başarılı teknik direktörle anlamsız bir şekilde yollarını ayıran ve gereksiz transferler yaparak paraları boşa harcayan yöneticilerimiz;

Şimdi vicdanınız rahat mı?

Göz göre göre gelen bu durumu göremeyen başta sayın belediye başkanı olmak üzere, spordan ve yöneticilikten anlamayarak yönetimde görev alarak vurdumduymaz davrananlara söylenecek tek bir sözümüz olabilir;

Beceriksizler, Eserinizle Övünün!

Akşehir Belediye Başkanı’ndan şeffaf olmasını ve Akşehirspor’a ne kadarlık bir bütçe ayırdığını kamuoyu ile paylaşmasını istiyoruz. Para bu halkın cebinden çıkıyorsa, hesabını vermek de çok zor olmasa gerek!

Şampiyonluk kutlamalarında balkon konuşmasına özenenler, küme düşünce neredeler? Neden kimsenin sesi-soluğu çıkmıyor? En azından sorumluluk duygusuyla hareket ederek, Akşehir Halkından özür dileyecek bir babayiğit yok mu aranızda?

Türkiye’nin sayılı stadyumları arasında yer alan Nasreddin Hoca Stadyumu’nun depreme dayanıksızlığı nedeniyle yıkılan tribününün, Akşehir’e yakışan şekilde betonarme değil de portatif yapılmasına bile sesi çıkmayan siyasetçilerimiz hangi yüzle oy istemeye gidecekler, bu vefakar-cefakar taraftarın karşısına. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Sayın Mehmet Baykan Konyalı değil mi? Neden diyaloglar sıcak tutulamadı kendisiyle. Akşehirspor yönetimine hep siyasi gözle bakarak yalnızca siyasetçi veya bürokrat yönetici seçilmesine öncülük edilirse olacağı buydu.

Kaldı ki; Nasreddin Hoca Stadyumu’nu Doğrugöz’e taşıyacağım diye, yatırım programında yer alan ve ihaleye çıkarılacak olan 2 bin 500 kişilik beton tribün inşaatını iptal ettirirseniz taraftarı da portatif tribüne muhtaç ettirirsiniz.

Siyasetçiler ne zaman halkına hesap verirler? Önlerine sandık konulduğunda, öyle değil mi?

‘Biz harcarız hesap vermeyiz’ diye aranızda düşünenler varsa, en yakın örneği önümüzde duruyor.

Galatasaray’da olduğu gibi bu durum üyeler tarafından yargıya taşınabilir!

O zaman görürsünüz; EL mi yaman, BEY mi yaman, HODRİ MEYDAN!