Daha önce yürütülen ve vatandaşların beğenisini kazanan Hoş Geldin Bebek projesi ile ilçede doğan her bebeğe set hediye eden Tuzlukçu Belediyesi, doğumundan itibaren (0-6 ay) her bebek için ücretsiz bebek maması desteğinde bulunacak.





Projeyi daha kapsamlı bir hale getirdiklerini belirten Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:





“Çok yakın zamanda hayata geçireceğimiz bu projemizde çocuklarımızın haftalık tüketeceği mamalar ailelere ücretsiz olarak teslim edilecektir. Bu projeyle özellikle maddi durumu kötü olan ailelerimizin mama yükünü hafifletmeyi ve gelecek nesillerimizin daha sağlıklı büyümesini hedeflemekteyiz. Mama fiyatlarının yüksek olması ve her ailenin mama ihtiyacını karşılayacak durumunun olamayacağını da göz önünde bulundurarak, ilçemizde yaşayan tüm ailelere mama desteğinde bulunacağız. Bebek maması, anne ya da babadan herhangi birine her ay düzenli olarak imzası ve mamanın boş kutusunu getirmesi şartıyla görevli personelimiz tarafından teslim edilecektir. Her bebek için 1 ayda toplam 4 kutu mama (1 kutu net 400 gr.) verilecektir. Diğer bir şart ise ailelerin Tuzlukçu’da oturuyor olmasıdır. Tuzlukçulu bebekler çok şanslı, projemiz hayırlı uğurlu olsun.”