- Gazi Mahallesi’ndeki Gazi Parkı’na dikilmek istenen baz istasyonu, mahalle halkının tepkisi üzerine şimdilik dikilemedi


Bakanlık’tan aldıkları izne dayanarak Gazi Parkı’na baz istasyonu dikmek üzere gelen şirket çalışanlarına halk tepki gösterdi ve kepçenin çalışmasını engelledi. Ailelerin çocuklarıyla beraber faydalandığı Park’a baz istasyonu yerleştirilmesi durumunda, bunun mahalle halkının sağlığına büyük tehdit yaratacağını söyleyen vatandaşlar, buna kesinlikle karşı çıkmaya devam edeceklerini belirttiler.

Muhtar Bekir Çelebi ve mahalle sakinleri, yakınlardaki sitelerden gelen talep üzerine, daha önce de parkın 200 m ilerisine dikilmek istendiğini ancak şirketin izin alamadığını söylediler.

 İddialara göre; durum Belediye Başkanı’na iletildikten sonra, Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız’ın önerisiyle imza da toplanarak Belediye’ye ulaştırılmış ancak ‘Bakanlık izin vermiş’ gerekçesiyle bir sonuç alınamamış.

Böyle bir parkın içerisine baz istasyonu  izni veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bu kararını gözden geçirmesi gerektiğini hatırlatarak konuyu Cumhurbaşkanımızın dikkatine de sunuyoruz. Bakanımızın gerekli düzeltmeyi yapacağına inanıyoruz.