Akşehir Belediyesi, Korona Virüs (COVID-19) salgını nedeniyle Akşehir Belediyesi web sitesi ve resmi sosyal medya hesapları üzerinden düzenlediği yarışmalar kapsamında Ramazan Bayramı münasebetiyle de bisiklet ödüllü bir bilgi yarışması düzenlemişti.





Yarışmada; Akşehir Belediyesi resmi web sitesinde Akşehir’in coğrafi işaretli ürünlerini anlatan metni okuyarak bu metinle ilgili soruları doğru olarak cevaplayıp kişisel bilgilerini girip formu dolduran herkes çekilişe katılmıştı.





Yarışmaya bin 930 kişi katılırken, 5 soruya da doğru cevap veren bin 758 kişi arasında yazılımla yapılan çekilişte Tahsin Küçükyalım (Akşehir), Merve Örs (Akşehir), Kadir Bayındır (Akşehir), Elvan Yeşilbaş (İstanbul) ve Kaan Bilge (İstanbul) olmak üzere 5 kişi bisiklet almaya hak kazandı.





Bisiklet kazanan talihlilerden Kadir Bayındır ile Merve Örs’e düzenlenen bir törenle bisikletleri teslim edildi. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın makam odasında gerçekleştirilen törende Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel de hazır bulundu. Merve Örs adına bisikleti kayınpederi Arif Örs teslim aldı.





Yarışmaya katılan herkesi tebrik eden Başkan Akkaya; “Ramazan Bayramı süresince uygulanan sokağa çıkma yasağı münasebetiyle hemşehrilerimizin hem Akşehir’i daha iyi tanımaları hem de güzel vakit geçirebilmeleri için bisiklet ödüllü yarışma düzenlemiştik. Bu yarışma Akşehir’imizin coğrafi işaretli ürünleri olan Akşehir Kirazı, Akşehir Peynir Baklavası, Akşehir Kirazı Lokumu, Akşehir Hersesi ve Akşehir Tandır Kebabı ile ilgiliydi. Yarışmamıza özellikle İstanbul’dan katılan ve Akşehir’le herhangi bir bağı olmayan iki yarışmacımız da bizleri ziyadesiyle sevindirdi. Yaptığımız tanıtım çalışmalarının sadece Akşehir’imizle sınırlı kalmaması bizleri mutlu ediyor. Yarışmayı kazanan katılımcılarımızı tebrik ediyor, bisikletlerini kazasız belasız güzel günlerde kullanmalarını temenni ediyorum” diye konuştu.





Coğrafi işaretin tescili tek bir üreticinin haklarını değil, tescil belgesindeki şartlara uygun üretim yapan ve pazarlayanların tümünün haklarını koruduğunu belirten Akkaya, amacının da tescile konu olan ürünün üretimi, kaynağı gibi bir takım genel niteliklerine bağlı özelliklerden ötürü belli bir üne kavuşmuş ürünlerin korunmasını sağlamak olduğunu söyledi.





Bisiklet kazanan talihlilerden Kadir Bayındır, Başkan Akkaya’ya teşekkür ederek; “Iğdır’da öğretmen olarak görev yapıyorum. Bu yarışmayı direkt çekilişle değil de Akşehir’in kültürel ve tarihi değerlerini katarak organize etmeniz bizleri çok mutlu etti. Iğdır’da çalışırken de Akşehir’imizin tüm özelliklerini ve güzelliklerini anlatıyorum. Nasreddin Hoca’nın torunları olarak da biliniyoruz ve bundan dolayı çok mutluyuz” dedi.





Merve Örs adına bisikleti teslim alan Arif Örs de Akşehir’in tanıtımı için böyle güzel bir organizasyonu yapan Başkan Akkaya ve Akşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.





Konuşmaların ardından, kazanan talihlilere bisikletleri Belediye Hizmet Binası önünde Başkan Akkaya tarafından teslim edilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.