Uyuşturucu ve uyuşturucuya bağlı suç gelirleriyle mücadele etmek amacıyla “Bataklık” adı verilen bir operasyon gerçekleştirildiğini açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda düzenlenen operasyonun, Cumhuriyet tarihinin en önemli operasyonlarından biri olduğunu söyledi.





Suç gelirleriyle mücadelede Adalet Bakanlığı’nın, savcılıkların, mahkemelerin, Emniyetin ve Jandarmanın büyük mücadele verdiğini belirten Bakan Soylu; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Narkotik Daire Başkanlığı, Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlükleri ile Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından uzun süredir planlanmakta olan operasyonda silahlı bir suç örgütünün ve örgütün 2 tepe yöneticisinin tespit edildiğini aktardı.





Operasyonun, yaklaşık 1 yıldır takip edilen Hollanda, Belçika, İspanya, İtalya, Şili, Ekvador ve Brezilya bağlantıları olduğunu ve Türkiye’de 11 ilde yapıldığını kaydeden Soylu; “Şu ana kadar 70 milyon liraya el konuldu. Sürecin tamamlanmasıyla 500 milyon liranın üzerinde nakdi ve suç gelirleri toplamı söz konusu olacak” dedi.