Yeşilay Akşehir Temsilcisi Faruk Başoğlu, zararlı madde kullanımının sonuçlarının iyi anlaşılması ve gençlere de etkili bir şekilde anlatılması gerektiğini belirtti


Başoğlu,   "Yeşilay Haftası" nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, genç nesillerin sağlıklı yetişmesinden herkesin sorumlu olduğunu ifade etti.

Bütün mücadelelere rağmen, her geçen yıl sigara, içki ve uyuşturucu bağımlıları arasına yeni gençlerin dahil olduğunu ve bu durumun alarm veren bir tehlike arz ettiğini ifade ederek şöyle devam etti :

"Çocuklarımızın sağlıklı gençler olarak yetiştirilmesi, onlara vereceğimiz sağlık bilinciyle mümkün olacaktır. Sağlıklı bir nesil, düşüncelerine ve vicdanına hakim bir nesil demektir. Zararlı madde kullanımının sonuçlarını iyi anlamamız ve gençlerimize etkili bir şekilde anlatmamız önemlidir. Hükumetimizin özellikle sigara ile mücadele kapsamında yaptığı çalışmalar büyük fayda sağlamış ve her gün amacına bir adım daha yaklaşmıştır. Hepimizin çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak, sağlıklı bir nesil yetiştirme görevi vardır. Zararlı alışkanlıklar bir bağımlılıktır. Bu bağımlılığa teknolojinin gelişmesiyle beraber internet bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı da dahil olmuştur. Bütün zararlı bağımlılıklardan kurtulup özgür olmak toplum olarak vereceğimiz mücadelenin özü olmalıdır.


Bu doğrultuda Yeşilay Haftası'nın sadece gençlerimiz için değil bütün yurttaşlarımızın önemle dikkate alması gereken bir hafta olduğunu belirtir, haftanın farkındalığı yaratması bakımından iyi sonuçlar vermesini temenni ederim.


color:#333333;mso-fareast-language:TR"> Bu düşünceler çerçevesinde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi madde bağımlılığı ve her türlü zararlı bağımlılık konusunda gerekli tüm bilgileri edinmeye ve Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyor, tüm vatandaşlarımıza tütün, alkol, uyuşturucu, kumar, teknoloji ve madde bağımlılığından uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum."