Tepeden bastırılan ve mezhepçi bir saplantıya dayanan Suriye politikası, o kadar yanlış idi ki; ülkemize ve halkımıza beklenmeyen ve giderilmesi mümkün olmayan zararlar verdi.

Milyonlarca Suriyeli yurdumuza doldu. Nedense en çok da, Ankara'ya geldiler; caddeler, sokaklar, özellikle üst geçitler onlar tarafından işgal edildi. Yaşlı başlı olanlar da var; sürekli anlaşılmaz bir şeyler söyleyerek ikili-üçlü guruplar halinde dilenen Suriyeli çocuklar ve büyükleri de çok.  Onlardan birkaçı, Kızılay'daki üst geçitlerden birine; mağazalardan topladıkları ve belki de aşırdıkları büyük karton kutularla özel ve geniş bir yatakhane bile oluşturmuşlar.

Orada eskiden, minik ve ne olduğu anlaşılmayan bir  şeyleri satıyormuş gibi yaparak gelen geçen herkesten para isteyen biri vardı. "Ben el emeği ürünler satıyorum; bunları satın alın! Dilencilere para vermeyin!" demek isteyen yazıları, en az beş altı yere yapıştırmıştı. Yatağı da hazırdı; o üstgeçit onun malı gibiydi adeta! Hiçbir dilencinin oraya dadanmasına  izin vermezdi. Karton evli Suriyeliler o kadar baskın gelmişler ki; kendini oranın sahibi gibi gören; asilzade havalı o adamı bile kaçırtmışlar.

Bu yazdıklarım bile, başkentteki Suriyeli istilasını tam anlatamaz. Şimdilerde, Suriyeli çocuklar da doldurdu Ankara caddelerini ve özellikle Kızılayı. 11-12 yaşlarında birçok çocuk Arapça konuşup bağrışarak, kovalamaca oynuyor; gelen geçene çarpmaktan da çekinmiyorlar. Para istemek için, avuç açmıyorlar; elinizden kolunuzdan asılıp; para vermeye mecbur ediyorlar artık!

 ***

"İzmir ve İstanbul'u da, Suriyelilerin doldurduğunu" yazmaya başladı gazeteler.

*Neden bunlar başka İslam ülkelerine gitmediler de; bizim ülkemizi doldurdular?

*Kendileri gibi Arapça konuşan ülkelere gitmeleri daha kolay değil miydi?

*Sınır kapılarımız yolgeçen hanı mı oldu?

*Bu kadar çok yabancının ülkemizin büyük kentlerine dolmasının; benim yazdıklarımdan başka sakıncaları yok mu?

*İleride başka tehlikeler doğamaz mı?

Avrupa'ya çalışmaya giden bizim vatandaşlarımız, 1-gittikleri ülkelerin üretimini artırdığı... 2-O ülkelerin tüm kurallarına uydukları. 3-Hiç kimseye zarar vermedikleri halde; yurdumuza doluşan ve hiçbir kurala uymayan kaçakların; yüzde biri kadar müsamaha görmemişlerdi.