Başkan Akbuğa; Tuzlukçu Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gösterdikleri çaba sonucunda elde ettikleri başarının yarattığı hazzı ve duygularını şu ifadelerle aktardı:

“Halk arasından çok güzel bir söz vardır; “Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur” diye. Bu sözü hepimiz duymuşuzdur. Peki “bu söz bir fotoğraf karesi olsaydı, nasıl bir şey olurdu” diye düşünürsek, sanırım en güzel yanıt Belediyemize ait bağlar olurdu diyebiliriz.

Bağ fidanlarımız kahverengi küçük çubuklar halinde geldiğinde, bizlerin de kafalarında acabalar vardı. Tuzlukçu’ya uyum sağlayacak mı, yaşarsa kaç yıl içinde üzüm verecek, toprak yapısı fidanlar için uygun mu gibi birçok soru işareti vardı. Bugün tüm bu soruların cevaplarını alabiliyoruz, hem de en güzel şekilde. Binbir emek vererek diktiğimiz fidanlarımız büyüdü ve üstelik üzüm vermeye de başladı.

Tıpkı bir çocuk gibi gece gündüz demeden başında bekledik. Hava tahmin raporlarını defalarca inceledik, gübre ve sulama kontrollerini yaptık. Personelimiz hafta sonları da dahil olmak üzere bağlarda yorucu mesai harcadılar. Ve buna değdi. Dört yıl önce kurak bir arazi görünümünde olan bölge bugün yemyeşil asma bahçesine dönüştü, Tuzlukçu’nun göz bebeği haline geldi. Dışarıdan ilçemizi ziyarete gelen misafirlerimizin bağları görüp hayran kaldıklarını duyduğumuzda, çektiğimiz tüm yorgunluğa değdiğini anladık.

Kıymetli hemşehrilerim; bağ dikimi sırasında yaşadığımız tüm olayları sizlere aktarmaya ve bu süreci sizlerle paylaşmaya çalıştım. Ara ara sosyal medya hesaplarımızdan bağlarımızın gelişimine dair paylaşımlarda bulunduk. Son birkaç gündür, yağışların da etkisiyle bağlarımız kendilerini iyice toparlardı ve tamamen yeşil rengine büründü. Bir zamanlar kum ve toz içinde olan bölgeyi bugün yemyeşil görmek hepimizi derinden duygulandırıyor ve “Bakarsan bağ olur” sözünün de tam karşılığı oluyor.

Emek verip bir fidanı toprakla buluşturan, ona evladı gibi bakan tüm doğaseverlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Hayal etmekten korkmayın, burada bir şey yetişmez denilen arazide böylesine güzel bağlar yeşerdiyse, kim bilir daha ne fidanlar yeşerecektir. Lütfen hayal kurmaktan vazgeçmeyin. İnanıyorum ki Tuzlukçu halkı azim ve kararlılıkla tüm ilçeyi yemyeşil yarınlara taşıyacak. Tüm hemşehrilerime sevgilerimle.”