Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul yeni açılan Akşehir Hayvan Pazarı’nın uzak olduğunu öne sürenlere cevap verdi.



Akşehir Belediyesi Hayvan Pazarı’nın Sanayi yanında üç-beş celebin ve üç-beş satıcının bulunduğu küçük bir alanda yıllarca hizmet verdiğini belirten Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul “Hep gıpta ile Ilgın Pazarı’nı konuştuk. Akşehir’i bölge merkezi, cazibe merkezi yapmak için vizyonumuzu geliştirecek ve bölgemize hizmet edecek tesisleri kurumları Akşehir’de kurmalıyız. Akşehir’e Hayvan Pazarı kurmak için Buğday Pazarı arkasında 13 bin metrekare alanı Akşehir Belediyesi kamulaştırdı. Bu arsaya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, mücavir alana yakın Hayvan Pazarları 5 kilometre mücavir alan dışına yapılacak şartı nedeniyle onay vermedi. Güllü Orman’daki hazineye ait arsanın 36 bin metrekarelik kısmı hazineden Akşehir Belediyesi’ne tahsis edilerek Hayvan Pazarının ruhsatı alındı. Bölgenin en büyük ve en modern, ruhsatlı hayvan pazarı Akşehir’de açıldı. Bu hayvan pazarı Kadınhanı’ndan, Bolvadin, Emirdağ, Yalvaç, Şarkikaraağaç, Hüyük, Doğanhisar, Yunak, Çeltik, Tuzlukçu ve Polatlı’ya kadar hizmet verecek” dedi.


Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yeni yapılan Hayvan Pazarı’nın sadece Akşehir ve Akşehir köy ve kasabalarına değil bölgeye hitap edecek modern bir hayvan pazarı olduğunu belirterek “İçinde büyükbaş-küçükbaş hayvan padokları, ahırlar, karantina binası, mobil kesimhane, kantar, araç dezenfekte bölümü, idari bina ve müzayede yeri ile çok modern bir hayvan pazarına kavuştuk. Bu hayvan pazarına ulaşılacak yolların bir kısmını açtık. D-300 Karayolu’ndan Atakent Kavşağı’ndan hayvan pazarına ulaşım planlandı. Bu hayvan Pazarı yanına modern bir kesimhane projesini de Akşehir Belediyesi hazırladı. İhale süreci yetişirse kesimhaneyi seçimden önce ihale etmek istiyoruz” dedi.


Amaçlarının Akşehir ve çevresinde hayvancılığı geliştirmek olduğunun altını çizen Başkan Oğul “Akşehir’i bölgenin hayvan alım satımının yapıldığı merkez ve Kesimhane tamamlandığında toptan karkas et alım-satım merkezi haline getirmek istiyoruz. Akşehir Belediyesi Hayvan Pazarı’nda ilkbahar ve sonbaharda yılda iki defa hayvan panayırı ve fuarı düzenleyerek damızlık hayvanların alım satımının yapılabildiği bir merkez olmak istiyoruz. Çiftçiler, çiftlikler ve besiciler bu tür panayır ve fuar için istekliler. Damızlık hayvan almak, satmak için arayış içinde olmayacağız. Akşehir’de ilkbaharda sonbaharda panayır veya fuarlar düzenleyerek Akşehir’e alıcıların ve satıcıların gelip alışveriş yaptığı hayvan ticareti merkezi olmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.