Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Selçuklu Anadolu Lisesi altındaki Kerpiçlik denilen mevkide yapılacak olan Selçuklu Parkı içinde engelliler içinde bir proje hazırlayarak bu alanda 4 bin metrekarelik bir bölümde engelliler için park yapılacağının müjdesini verdi.



Başkan Oğul yaptığı açıklamada “ Selçuklu Anadolu Lisesi altındaki Kerpiçlik diye tabir edilen mevkideki atıl duran dev çukur Akşehir Belediyesi tarafından doldurularak bu alanda 16 bin metrekarelik alanda Selçuklu Parkı adı ile bir yeşil alan planladık. Bu parkın içinde kafeterya, yeşil alanlar, anfi tiyatro, büyük satranç sahası, çocuk oyun grupları, spor aletleri bulunacak ve park ihale aşamasına geldi” dedi.


Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul bu park içindeki 4 bin metrekarelik alanda engelliler içinde bir proje hazırlandığını belirterek “Mevlana Kalkınma Ajansı, Belediyeler için Kentsel Alt Yapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı adı altında projeler hazırlayıp başvuru yapmalarını istedi. Bizde Selçuklu Parkı Engelsiz Park Projesi ile MEVKA’ya başvurduk. Akşehir Belediyesi’nin bu projesi kapsamında Selçuklu Parkı içindeki 4 bin metrekarelik alanda engelli vatandaşlarımız için bir park planladık. Bu alanda 2 katlı bir bina, engelliler için oyun grupları ve piknik alanı bulunacak. Yapılacak bina bodrum ve giriş kat olmak üzere iki kattan oluşurken zemin katta spor salonu, çok amaçlı salon, cep sineması, erkek ve kadınlar için duş, tuvalet ve soyunma odaları giriş katta ise idare bölümü, kütüphane, bilgisayar odası, kafeterya, oyun odası, resim takı ve ahşap becerilerinin yapılabileceği atölye kadın ve erkek tuvaletleri yer alacak” diye konuştu.


Projenin MEVKA tarafından onaylandığında bu atıl çöplük olan alanın kısa zamanda Selçuklu Parkı ve Engelliler Parkı projeleri ile birlikte hayata geçirileceğini söyleyen Başkan Oğul “Bu proje ile Akşehir yeni bir yeşil alana ve sosyal proje alanına kavuşacaktır. Seyran Mahallesi’ndeki kerpiçlik çukuru halkımızın hizmetine açılacaktır” dedi.