Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’deki Hıdırlık ve Kent Ormanı’nın Akşehir’in ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirterek Akşehir’in yeni piknik alanlarına ve yeşil alanlara ihtiyacının olduğunu söyledi.


Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul Hıdırlık, Kuruçay ve Selçuklu parklarının barbekü yapmaya ve piknik alanı olmaya uygun olmadığını belirterek “Artık Akşehir’in büyük parklara ihtiyacı vardır. Akşehir Bölge Hastanesi arkasındaki Akşehir Belediyesi’ne ait 90 Bin metrekarelik alan; içinde su havuzları, yürüyüş parkurları, spor tesisleri, oyun alanları, bisiklet parkuru ve barbekü yapılabilecek alanların olduğu bir park olarak düzenlenebilir. Bu alan birinci sınıf tarım arazisi olup, Akşehir Belediyesi, Konya İl Tarım Komisyonu’na müracaatını yapmıştır. Bu Bölge Hastanesi arkasındaki 90 Bin metrekare alan Kültür Park olarak düzenlendiğinde Akşehir’in ihtiyacını karşılayacaktır” dedi.


Engili Kasabası’nın 30 Mart 2014 tarihinden sonra Akşehir’in mahallesi olacağını vurgulayan Başkan Oğul “Engili Belediyesi tarafından İller Bankası’na yaptırılan proje ile Engili Deresi’nin ıslahı ve dere çevresinin projeye uygun şekilde düzenlenmesi ile buradaki piknik alanı sayesinde Akşehir daha güzel bir piknik alanına kavuşacaktır. Ayrıca buradaki değirmenin yanına yapılabilecek bir yel değirmeni kafeterya ile de güzel bir çay bahçesi de Engili Parkı’nda oluşturulabilir” diye konuştu.