Mahalle sakinlerinden bir bölümünün, söz konusu isim değişikliğine itirazları olduğunu, bu tür değişikliklerin şehrin tarihçesi ve hafızasına olumsuz etki yapacağı şeklinde yorumlarda bulunduklarını belirten Başkan Meşe, yapılan değişikliğin gerekçelerini sıraladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yukarıaliçomak Mahallemizde uzun zamandır yerleşim yok. Bu mahalle sakinlerinin neredeyse tamamı, ilçe değil il sınırları dışında yaşamlarını sürdürüyor. Diğer taraftan; özellikle Ziraat Odamızın seçimlerini yapabilmesi ve faaliyetini sürdürebilmesi açısından mahalle sayımızın 14’den 13’e düşmesi sakınca yaratıyor.

Bu olumsuzluğa engel olabilmek için Bahçesaray Mahallemizin bir bölümü ile Yukarıaliçomak Mahallemizi birleştirerek, yerleşimin devam ettiği 14. mahalle olarak düzenlemeye gitmek istedik. Yeni düzenleme ile artık Yukarıaliçomak Mahallesi sakinleri olarak kayda geçen Bahçesaray Mahalleli vatandaşlar, yaşanabilecek yanlış anlama ve sıkıntılara engel olunabilmesi açısından isim değişikliği talep ettiler. Özellikle, bir sağlık sorunu yaşandığında 112 Acil Servise yapılan ihbarlarda dahi; mahalle adının, merkeze 13 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarıaliçomak olarak verilmesi gecikme ve risk yaratıyordu.

Elbette mahalle isimleri, öteden beri geldiği ve kullanıldığı haliyle şehrin tarihçesinin bir parçasıdır. Ancak verdiğim örnekte olduğu gibi sorunların yaşanmaması, vatandaşların esenliği adına mahallenin ismini Bahçehisar olarak değiştirme önerimizi Belediye Meclisinde oyladık. Kabul gören bu değişiklik, Kaymakamlık ve Valilik tarafından da onaylandı.

Bizi bu kararı almaya iten şartların, açıklamamda belirttiğim gibi bir zorunluluk haline dönüştüğünü hemşehrilerimle paylaşmak isterim.”