Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında gerçekleştirdiği belde gezilerinde Akşehir’e bağlı 11 beldeyi ziyaret etti.



Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul’unda katıldığı ziyaretlerde vatandaşlardan büyük ilgi gören Akyürek, Akşehir’in önemli bir kent olduğuna vurgu yaparak Büyükşehir Yasası’nın en kolay uygulanacağı yerin Akşehir olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında gerçekleştirdiği belde ziyaretleri kapsamında Akşehir’e bağlı 11 beldeyi ziyaret etti. Başkan Tahir Akyürek’in belde ziyaretlerine Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Konya Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Müdürleri de katıldı.

Başkan Tahir Akyürek ve beraberindeki heyet sırasıyla Reis, Çakıllar, Engili, Atakent, Gölçayır, Ortaköy, Yazla, Adsız, Doğrugöz, Karahüyük ve Altuntaş beldelerini ziyaret etti. Gittiği her yerde vatandaşlardan büyük ilgi ve sevgi gören Akyürek, vatandaşlarla sohbet ederken karşılaştığı çocuklara da boyun atkısı hediye etti.

Yeni yasa ile daha yakın bir işbirliği içinde çalışılacağına vurgu yapan Tahir Akyürek “Büyükşehir Yasası uygulamasının en iyi örneklerini Akşehir Belediye Başkanımız Abdülkadir Oğul’un organizesiyle Akşehir’de verilmeye başlanıldı. Şu anda köy ve beldelerdeki temizlik işbirliği gibi bazı konular zaten Akşehir’de yoluna girdi” dedi.

Akşehir’in önemli bir yerleşim yeri ve bölge merkezi olduğuna dikkat çeken Başkan Akyürek “Sadece Konya için değil, Türkiye içinde Akşehir çok önemli. Hem üretim gücüyle, hem kalkınmışlık seviyesiyle, sosyo-kültürel yapısıyla Akşehir bölgemizin standardını yükselten bir ilçemiz” diye konuştu.

Yeni yasayla birlikte Büyükşehir bünyesinde bir tarım ve hayvancılık daire başkanlığı oluşturacaklarını söyleyen Başkan Akyürek “Bu daire başkanlığıyla şu hizmeti vermek istiyoruz. Belli bölgelerde kiraz üretimi, belli bölgelerde çilek üretimi, belli bölgelerde koyun yetiştiriciliği yada müsait olmayan yerlerde keçi yetiştiriciliği gibi yani Konya adeta çok büyük bir eyalet gibi bölgesel farklılıklar arz ediyor. Bölgesel farklılıklara göre, bölgesel teşvikler vererek tarım ve hayvancılık alanında da, sebze ve meyve üretimi konusunda da şimdiye kadar belediyelerin yapmadığı bir görevi de inşallah 2014 Mart ayından sonra Allah nasip ederse üstlenmek istiyoruz” dedi.

Yeni yasayla Akşehir Belediyesi’nin de Büyükşehir Meclisinde Konya’nın yönetiminde paydaş hale geldiğini söyleyen Tahir Akyürek “Konya’yı inşallah Akşehir metropol ilçe belediyesi ile birlikte yönetmiş olacağız. Konya’nın en güçlü ve bu kanuna en hızlı adapte olabilecek bölgesi Akşehir’dir. Ziyaretlerimizde de görüyoruz 23 köyü 11 beldesi ile Akşehir bölgesi çabucak bütünleşip eksikleri çabucak tamamlanıp, her köyümüz ve beldemiz şehir havasına sokulabilir. Bu bakış açısıyla da eksikleri tespit ediyoruz” diye konuştu.

Nüfusu belli bir sayının üzerinde olan bazı beldelerde birer sosyal-kültürel tesis yapmayı planladıklarının altını çizen Başkan Akyürek “Bu tesisler çok amaçlı olarak hem taziye evi olarak kullanılabilecek hem de düğünlerde kullanılabilecek. Ayrıca gençlerimiz ve çocuklarımızın ihtiyaçları doğrultusunda birerde spor salonu kazandırmak istiyoruz” dedi.