Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; 14 Ekim Cuma günü Konya’ya gelerek Büyükşehir Belediyesi ile çeşitli kurumların yatırımlarının temel atma ve açılışlarını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine, Akşehir’den yoğun bir katılım olması nedeniyle tüm hemşehrilerine teşekkür etti.


15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anadolu’da yaptığı ilk miting olan Konya mitingine Akşehir’den yoğun bir katılım olduğunun altını çizen Başkan Akkaya “15 Temmuz darbe daha doğrusu işgal girişiminin ardından demokrasiye ve milli iradesine sahip çıkarak Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik duran kadirşinas Akşehirli hemşehrilerimiz, Konya Kılıçarslan Meydanı’nda yapılan mitinge de yoğun bir katılım sağlamıştır. Belediyemizce Perşembe Pazarı’ndan kaldırılan otobüslerin yanı sıra kendi araçları ile de Konya’daki mitinge katılan Akşehirliler, açılış ve temel atma töreninin yanı sıra 15 Temmuz tarihindeki darbe girişiminde; milli irade, demokrasi ve vatan müdafaası için şehit düşen aziz şehitlerimizin hatırasını da anmışlardır. Bu birlik ve beraberliğimiz sürdüğü müddetçe tüm iç ve dış düşmanlarımız karşısında şahlanışımız sürecek, onların ülkemiz ve milletimiz üzerinde oynamaya çalıştıkları oyunlar her zaman bozulmaya mahkum olacaktır. Şu unutulmamalıdır ki 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm Türkiye’de yeniden canlanan Çanakkale ruhu, asla ve asla yıkılamayacaktır.


Bu vesileyle; arsası Belediyemizce verilen ve Konya Büyükşehir Belediyemizce yaptırılan Akşehir Aile Sanat Eğitim Merkezi (ASEM) ile TOKİ tarafından Kuruçay mahallemize yapılan 500 kişilik Cami’nin de açılışının yapıldığı bu 2 Milyar lira tutarındaki tüm yatırımların; Ülkemiz başta olmak üzere, Konya’mız, Akşehir’imiz ve tüm ilçelerimiz için tekrar hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, mitinge katılan tüm hemşehrilerime de bir kez daha teşekkür ederek, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.