Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir Belediyesi’nce faaliyete açılan Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek burada EKPSS için kurs alan engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Akkaya’nın ziyaretine Akşehir Görmeyenleri Koruma Şube Başkanı Hüseyin Çığ ve Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel de eşlik etti.



Hüseyin Çığ yaptığı konuşmada böyle bir kursun açılmasını sağladıkları için Başkan Akkaya , İbrahim Öncel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kamil Ersoy ve  tüm emeği geçenlere teşekkür etti ve 22 Nisan Pazar günü Konya’da yapılacak olan sınava katılacak olanlara başarılar diledi.



Başkan Akkaya da; “ Bu Engelsiz Yaşam Merkezimizi engelli kardeşlerimize kazandırmak bizim için önemli bir konuydu. Onların buraya gelip gitmelerine yardımcı olmak için de ‘Engelsiz Taksi’ hizmeti ile  ücretsiz bir şekilde hizmet vermeyi sürdürüyoruz. İnşallah bugün tamamlanan kursa katılan sizler KPSS sınavında başarılı olup kadronuzu alarak çalışma hayatınıza başlamış olursunuz. Şu anda 5 bin kadro açığı var. İlk etapta 2 bin 500 kişi kadroya yerleştirilecek. Sizler de o kadrolarda yer alırsınız diye ümit ediyorum.  Bu kurstaki ve gireceğiniz sınavdaki yorgunluğu atmanız için de bir Çanakkale gezisi düzenleyeceğiz. Tekrar başarılar diliyorum’’ diye konuştu.



EKPSS sınavı için açılan kursa katılan engelli vatandaşlar da yetkililere teşekkür ederek, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin ve Engelsiz Taksi’nin kendilerinin karşılaştığı birçok güçlüğü ortadan kaldırdığını söylediler. Başkan Akkaya ve beraberindekiler, daha sonra kursiyerlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.