Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Yaşlılar Haftası münasebetiyle ihtiyaç sahibi yaşlıları evlerinde ziyaret ederek istek ve taleplerini dinledi


Başkan Akkaya ziyaretlerine ilk olarak Özel Umut Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlı ve engellileri ziyaret ederek başladı.


Burada merkez yetkilerinden merkez hakkında bilgi alan Başkan Akkaya, bakımevinde kalan yaşlıların ellerini öperek onlarla tek tek ilgilendi. Yaşlılarla bir süre sohbet de eden Başkan Akkaya “Sizler bizim için her zaman önemlisiniz. Yaşlılar haftası yada başka günleri beklemeden sizleri zaman zaman ziyaret ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Bölge Milletvekilimiz Dr. Mustafa Baloğlu Beyin sizlere selamlarını iletiyoruz. Allah; Devletimize, milletimize, hükümetimize zeval vermesin inşallah. Bu bakım merkezindeki Özgür ve Gökhan Kardeşlerimize devletimiz bu imkanları sağlıyor, onlarda sizlere bu imkanlar için aracılık yapıyor ve sizleri burada misafir ediyorlar. Eskiden tabi ki böyle imkanlar yoktu. Son yıllarda gerek Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde gerek Konyalı hemşehrimiz Ahmet Davutoğlu Başbakanımız döneminde yaşlılarımıza, engellilerimize, kadınlarımıza ve çocuklarımıza daha da bir değer verildi. İnşallah sizlerde en iyi şekilde burada misafir edilirsiniz. Dualarınızı eksik etmeyin” dedi. Başkan Akkaya’nın bakımevi ziyaretinde engelli bir gençte Başkan Akkaya için bağlama çalarak hünerlerini sergiledi.


Bakımevi ziyaretinin ardından Akşehir’de yardıma muhtaç yaşlıları da evlerinde ziyaret eden Başkan Akkaya’nın bu ziyaretlerine; Akşehir Belediyesi Sosyal Yardımlaşma İşleri Müdürü Saim Çiftçi’de katıldı. Ziyaret edilen evlere içinde çeşitli gıda malzemeleri bulunan yardım paketleri de götürüldü. Ziyaret ettiği evlerde yaşlılarla tek tek ilgilenen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, onlara Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milletvekili Mustafa Baloğlu’nun selamlarını getirdiğini söyleyerek, istek ve taleplerini dinledi.


Başkan Akkaya ziyaret ettiği evlerdeki kömür, gıda maddesi ve maddi ihtiyaçların biran önce çözülmesi için gerekli birimlere emir verirken, hastane ihtiyacı olan yaşlıların hastaneye sevk edilmesi için talimat verdi. Başkan Akkaya, yaşlılarımızın italic">yaşanmışlıklarıyla geçmişimiz; örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimiz olduğuna vurgu yaparakUnutmamalıyız ki, kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da bizim için o kadar önemlidir. Onların geniş ufukları, tecrübeyle kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynak olacaktır. Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan, ihtiyaç duydukları saygı ve sevgiyi kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir. Yaşlılar haftası münasebetiyle zaten sık aralıklarla ziyaret ettiğimiz yaşlılarımızı bir kez daha ziyaret ederek istek ve taleplerini dinleyip hayır dualarını alalım istedik” diye konuştu color:#323232">.