Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, vatandaşları; soba ve kalorifer küllerini çöp konteynerleri yerine kül kovalarına boşaltmaları ve şehir merkezinden geçen çay içine çöp, şişe vb. maddeleri atmamaları konusunda uyardı.





Havaların soğumasıyla birlikte evlerde yanmaya başlayan soba ve kalorifer sistemine ait küllerin çöp konteynerlerine boşaltılmaması gerektiğini söyleyen Akkaya; küllerin, çöp konteynerlerinin yanlarındaki kül kovalarına boşaltılmasını veya soğutulduktan sonra mahallenin kül çıkarma günlerinde konteynerlerin yanına çıkarılmasını istedi.





Başkan Salih Akkaya; daha temiz ve yaşanabilir bir kent için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini, şehir merkezinden geçen çay içine atılan ve doğada kaybolması binlerce yılı alan plastik parçalar, poşetler, pet şişeler, cam şişeler ve cam kırıklarının da Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince toplandığını belirtti. Salih Akkaya; “Hemşehrilerimizin, adı gibi AK bir şehir için doğaya ve çevreye karşı daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.