Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; hayırsever vatandaşlarca bağışlanan bir arsa üzerine yine hayırseverlerin ve Akşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Akşehir ilçe Müftülüğü ile Akşehir Camilerini ve Kuran Kurslarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği iş birliği ile yaptırılan ve hizmet vermeye başlayan Hafızlık Yatılı Kız Kuran Kursu binasını gezerek incelemelerde bulundu.


Başkan Akkaya’nın Kızılca Mahallesi Esenceli Sokak’taki arazi üzerinde inşaat çalışmaları tamamlanarak hizmet vermeye başlayan kurs binasındaki incelemelerine İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş da eşlik etti. Başkan Akkaya, kurs binasını gezerek, yetkililerden bina hakkında bilgi aldı. Kurs binasındaki çok amaçlı konferans salonunda kursta eğitim alan öğrencilerle buluşan Başkan Akkaya onlara hitaben yaptığı konuşmada “Bu yeni güzide binamızın yapımında emeği geçen başta Müftü hocam olmak üzere bütün hayırseverlerimize ve yapımında emeği geçen hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Belediye olarak bizde bu binada 100 bin TL’ye kadar maliyeti olan çalışmalar yaptık. Hamdolsun bitmiş halini sizlerle beraber görmenin mutluluğu içerisindeyim. Çok hoşuma gitti, çok güzel bir bina olmuş ama en önemlisi sizin gibi böyle pırıl, pırıl yavrularımızın, gençlerimizin burada Kuran sesleri inledikçe asıl anlamı o zaman olacaktır. Değerli hocalarımız onun için buradalar. Onlara da şimdiden başarılar diliyor, kolaylıklar diliyorum. Sizlere de hafızlık yolunda başarılar diliyorum. Allah kolay kılsın inşallah. Burada emeği geçenlere dua etmeyi de unutmayın ki, onlarda nasiplensinler” dedi.


Başkan Akkaya, konuşmasının ardından Kuran Kursunda eğitim alan öğrenci ve öğreticilere birer hediye takdim etti.


Binanın tüm katlarını gezerek incelemelerde bulunan Başkan Akkaya “Bugün burada bulunmaktan, gözleri pırıl pırıl bir şekilde hafızlık için çalışan genç yavrularımızı görmekten ve ziyaret etmekten son derece heyecan ve mutluluk duydum. Bu binamız yeni faaliyete geçti. Diyanet Vakfımızın kısmi yardımı ve çoğunluğu yani hemen, hemen %90’ı Akşehir halkımızın gayretleriyle yürüdü. Bu vesileyle bu duyarlılıkları için, böyle güzel bir eğitim yuvasını çocuklarımıza kazandırdıkları için Akşehirli hemşerilerimize, Nasreddin Hoca Torunlarımıza gerçekten gönülden teşekkür ediyorum. Akşehir Belediyesi olarak bizde yaklaşık 100 bin TL lira civarında inşaat noktasında ve bahçe ve peyzaj düzenleme noktasında desteklerimizi sürdürdük. Bugün 40 öğrencimiz burada hafızlık için çalışıyor. İnşallah her geçen gün bu sayı aratacak. Binamız 100 öğrenci kapasiteli.  İçinde oyun gruplarının olduğu birçok bilgisayar odaları, sosyal alanların olduğu 340 kişilik bir konferans salonu olduğu bir kurum oldu. Müftülüğümüzde Akşehir’imize güzel bir proje kazandırma noktasında gayret ettiler. Müftü hocamı ve ekibini bu noktada şahsım adına kutluyorum. Gençlerimiz burada o Kuranları çınlattıkça, Cenabı Mevla’nın kelamını çınlattıkça burası daha da şenlenecektir. Ömür boyu da kıyamete kadar inşallah bu anlamda hizmet etmeye devam edecektir. Ben buradaki yavrularımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Her zaman onları dinlemek, ihtiyaçlarını Belediye olarak gücümüz yettiğince yapabilmeyi kendime bir görev addediyorum. Çünkü 15 Temmuz gibi bir süreci yaşadık. Dinini, İslam’ı kaynağından öğrenmeyen, aklını kiraya veren insanların sonucunu gördük. Memleketin başına bela oldular, gerçekten memleketimizi uçuruma götürdüler. Çok şükür Cenabı Allah’ın izniyle uçurumdan döndük. Onun için bu dini kaynağından öğrenme noktasında İlahiyatçılarımıza, Müftülüğümüze, Diyanet’imize daha çok görev düşüyor. Bizlere de onlara yardımcı olmak anlamında daha çok görev düşüyor. Bu eğitim yuvasındaki tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum. Müftü Hocama da teşekkür ediyorum” diye konuştu.  


Akşehir Müftüsü Ahmet Kardaş ta yaptığı konuşmasında ”Belediye Başkanımızın bizleri ziyaret etmesi son derece mutlu etti. Burada ihtiyaçlarımızı sormasından ve sorunlarımızla ilgilenmesinden son derece mutlu oldum. Bu ziyaretlerin devamını dileriz. Ziyaret etmiş olmasından dolayı da İlçe Müftüsü olarak kendilerine teşekkürlerimi ifade ediyorum” dedi.