Sağlık Bakanlığınca Eski Hastanenin ek binasında yapılan tadilat sonrası Akşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi açılırken, Akşehir Belediyesi ve Akyem Şirketince eski hastane C blokta yapılan tadilat sonrası ise İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi ve Sağlıklı Yaşam Merkezi hizmet vermeye başlayacak.


Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Eski Akşehir Devlet Hastanesi Ek Binasında Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan tadilat çalışması ile yine Eski Akşehir Devlet Hastanesi C Blokta Akşehir Belediyesi ile Akyem Şirketi tarafından yapılan tadilat çalışmalarını yerinde inceledi.


Başkan Akkaya’nın incelemelerine İl Halk Sağlığı Kanser Şube Müdürü Dr. Seyfettin Abuoğlu, İlçe Halk Sağlığı Müdürü Dr. Nureddin Hamad, Ağız ve Diş Sağlığı İlçe Polikliniği Sorumlu Hekimi Yasin Nuri Ülkü ve Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü M. Ozan Küçük de eşlik etti.


İlk olarak Eski Akşehir Devlet Hastanesi Ek Binasında, Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan tadilat çalışmasını inceleyen Başkan Akkaya yaptığı açıklamada “Daha önce burada faaliyet gösteren devlet hastanemizin ek binasındayız. Burada şu anda Sağlık Bakanlığı’mızca tadilat çalışmaları devam ediyor. İnşallah bu ay sonunda çalışmaların tamamlanması hedefleniyor. Tamamlanmasından sonra Akşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olarak burası hizmet vermeye başlayacak. 15 diş tabibimiz burada bütün laboratuvarlarıyla beraber hizmet verecektir. Sağlık Bakanlığımızın yatırım programı dahilinde; İnşaat maliyeti 1 Milyon TL olan binaya artı yeni cihazlar ve donanımlarla beraber 1 Milyon TL’de ona harcanacak toplamda 2 Milyon TL’lik yatırımla bu ek bina Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olarak Akşehir’imize kazandırılmış olacaktır. Ben başta Sağlık Bakanımız olmak üzere, sürekli bu işleri takip eden hemşerimiz Milletvekilimiz Dr. Mustafa Baloğlu ile yine Kamu Hastaneler Birliği Sekreteri ve ekibine bu vesile ile teşekkür ediyorum. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizin şimdiden Akşehir halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.


Başkan Akkaya ve beraberindekiler buradaki incelemelerin ardından Eski Akşehir Devlet Hastanesi C Blokta Akşehir Belediyesi ile Akyem Şirketi tarafından yapılan tadilat çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Akkaya yaptığı açıklamada “Daha önce Akşehir Devlet Hastanesi olarak hizmet veren binamızın C Blok bölümündeyiz. Burada da yoğun bir çalışmayla tadilat çalışması devam ediyor. Burada da Akşehir Belediyemiz önderliğinde AKYEM şirketimizin desteğiyle, tadilat çalışmalarına destek veriyoruz. Tadilat sonrası yeni bir İlçe Sağlık Müdürlüğü binamız yapılana kadar Sağlık Müdürlüğümüz bu binada hizmet verecektir. Ayrıca yine Toplum Sağlığı Merkezi burada hizmet verecek. Yine Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi burada hizmet verecek. Birde en önemlisi Akşehir’de ilk defa açılacak olan Sağlıklı Yaşam Merkezi Birimi yine burada hizmet verecek. Dolayısıyla bu binada İlçe Sağlık Müdürlüğümüzle beraber 4 birim hizmet vermiş olacaktır. Ben bu vesileyle bize destek veren AKYEM şirketimize teşekkür ediyorum. Bu çalışmaları yürüten Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekibimize de teşekkür ediyorum. Tadilat çalışmalarının bitmesiyle Halk Sağlığı Müdürlüğümüze burayı teslim edeceğiz. Sanıyorum eş güdümlü olarak yan taraftaki Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizle beraber Akşehir halkımızın hizmetine açmış olacağız. Ben şimdiden burası içinde hayırlı olmasını temennisinde bulunarak güzel hizmetleri Akşehir’imize sunmasını diliyorum” dedi.