Sağlık Bakanlığı tarafından Akşehir'de yaptırılan 200 yataklı Bölge Hastanesi'nin hizmete girmesine sayılı günler kala hastaneye ulaşımı sağlayacak yolda da Akşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.


Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yolda yapılan bordür ve kaldırım çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı.


Akşehir Seyran Mahallesi, Demirağaç Mevkiinde Akşehir Belediyesi'ne ait taşınmazın, 38.000 m2'si hastane yapılması amacıyla 2009 yılında Maliye Hazinesi'ne devredilmişti. Bu arsada yapımı tamamlanan 200 Yataklı Bölge Hastanesi çok yakında hizmet vermeye başlayacak.


Bölge Hastanesi’ne ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla Akşehir Belediyesi tarafından daha önce yol yapımı ve genişletme çalışmaları yapılarak hastane için 20 metre genişliğinde yol açılmıştı. Açılan bu yolda Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından bordür ve kaldırım çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Tunçez’den bilgi aldı.


Başkan Akkaya yaptığı açıklamada; “Sağlık Bakanlığımız tarafından şehrimize yaptırılan Bölge Hastanemiz, modern tıbbi gereçleri ve donanımıyla kısa süre sonra halkımıza hizmet vermeye başlayacak. Belediye olarak bizde hemşehrilerimizin hastaneye daha rahat ulaşımını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı süratle tamamlıyoruz. Belediyemiz tarafından hastaneye ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla açılan yolda, bordür ve yaya kaldırımı çalışmalarımız da kısa süre sonra tamamlanacak. 5 bin metrekarelik bordür ve kaldırım çalışmalarımız bu hafta sonuna kadar tamamlanarak, değerli hemşehrilerimizin kullanımına açılacak” diye konuştu.