Başkan Yıldız’ın, salgın sürecinde Dereçine’nin büyük şehirlere kıyasla daha kontrollü olduğunu vurguladığı paylaşımı şöyle:

“Saygıdeğer Dereçine Gurbetçileri,

İçinizdeki Dereçine sevgisini biliyoruz. Geçim kaygısı, memuriyet ya da çocuklarınızın şehirlerde oluşu sebebiyle güzel beldemizden uzaksınız. Büyükşehirlere göre daha kontrollü olan Dereçinemiz, sizin yurdunuz. Olanaklarınız uygunsa, gelmeniz sizin için sıkıntı oluşturmayacaksa gelin.

Burası sizin yüreğinizdeki yer. İkamet de getirmek zorunda değilsiniz. İnsan, Ata yurduna istediği zaman gider. Biz size hizmet etmekten gurur duyarız. Uzun süre yaşadığınız yerler, size asıl hizmeti veren yerler. Oradaki Belediyeler de parti ayrımı yapmadan bu ülkenin belediyesi. Bu çağrımız ikamet taşıma çağrısı değildir.

Biz biliyoruz ki her Dereçineli beldesini düşünür. Buraya kaydını aldırmak isterse aldırır. Bizim çağrımız sizin sağlığınız için. Ata yurdunuzda kendinizi yabancı görmeyin. İster bir günlüğüne, ister yazları isterse daimi yaşayın, siz Dereçinemizin asli unsurlarındansınız. Bu sıkıntılı günleri beldemizde geçirmek isterseniz, size her türlü hizmeti elimizden geldiğince yapmaya hazırız.

Dereçine beldemizde yaşayanlar ve gurbetçi Dereçineliler bir bütündür. Dereçine Belediyesi olarak hepinizi seviyoruz.”