Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: “Arkasına Karanlık Odakları Alanlar, Çeteleri Alanlar, Bu Ülkeye Bu Millete İstikamet Çizemezler”


color:black">“Türkiye Üzerinde Operasyon, Ameliyat Yapılacak Bir Ülke Değildir” “Kimin Ne Hesabı Varsa, Kendilerine Güveniyorlarsa 30 Mart’ta Seçim Var O Seçime Girsinler Hesabı Orada Milletle Görüşsünler”

color:black">

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Arkasına karanlık odakları alanlar, çeteleri alanlar, bu ülkeye bu millete istikamet çizemezler” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 bin kişilik kongre ve spor merkezinin açılış töreninde yaptığı konuşmasına, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bir askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 asker için başsağlığı dileyerek başladı. Konya’nın şahsı ve partisi nezninde önemli bir yeri olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, “Konya en zor zamanlarda, en karanlık gecelerde bize yol gösteren kutup yıldızı oldu. Pınarhisar Cezaevinden bugüne kadar başımız ne zaman dara düşse, sorun olsa Konya’nın desteğini her zaman yanımızda yüreğimizde hissettik. Sizin destekleriniz ve hayır dualarınız sayesinde karanlıklar aydınlığa çevrildi, zorlar kolay oldu. 11 yıl boyunca siz bize ne emrettiyseniz ne talimatı verdiyseniz onu yerine getirme gayretinde olduk. Siz neyi sakıncalı gördüyseniz ondan uzak durduk. Hz. Mevlana’nın şehri Konya’ya mahcup olmadık, size mahcubiyet yaşatmadık. Konya’ya gönülden teşekkür ediyorum, ahde vefanız için teşekkür ediyorum, hayır dualarınızı bizden eksik etmediğiniz, bize inandığınız, güvendiğiniz için sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Konya bizim arkamızda olduğu müddetçe biz birlikte yürümeye devam edeceğiz. 81 vilayetimiz azizi milletimiz arkamızda olduğu müddetçe biz hak demeye, hakkı savunmaya, hak yolunda mücadele vermeye devam edeceğiz. Bir kez daha söz veriyorum, sizin güveninize asla halel getirmeyeceğiz. Sizin açtığınız yoldan, sizin çizdiğiniz istikametten asla ayrılmayacağız. Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. Siz arkamızda olduğunuz müddetçe geri adım atmayacağız. Haktan ve hak mücadelesinden asla ayrılmayacağız” dedi.



“TÜRKİYE’DE ARTIK SÖZ MİLLETİN”

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin istikametiyle kimsenin oynayamayacağını ve Türkiye’nin bir kabile devleti olmadığını söyledi. Seçimleri adres gösteren Başbakan Erdoğan, “İstedikleri kadar çirkin yollara tevessül etsinler, istedikleri kadar kirli ittifakların içine girsinler. Buradan Konya’dan bir kez daha tekrar ediyorum, Türkiye’de artık söz milletindir, karar milletindir, yetki milletindir. Mühür milletin elindedir. Arkasına karanlık odakları alanlar, çeteleri alanlar bu ülkeye bu millete istikamet çizemezler. Arkasına sermayenin medyanın gücünü alanlar bu ülkenin istikametini değiştiremezler, arkasına Türkiye içinde ve dışında bir takım karanlık çevreleri alanlar Türkiye’nin istikametiyle oynayamazlar. Türkiye’nin ayarlarını değiştiremezler. Türkiye üzerinde operasyon, ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Millet buna izin vermez. Bu milletin hükümeti olarak AK Parti iktidarı buna izin vermez. Kimin ne hesabı varsa, kendilerine güveniyorlarsa 30 Mart’ta seçim var o seçime girsinler, hesabı orada milletle görüşsünler. Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne de biz müsaade etmeyiz göz yummayız. Türkiye bir Muz Cumhuriyeti değildir. Türkiye milletin çiğneneceği, kararlarının yok sayılacağı 3. sınıf bir kabile devleti değildir. İçeriden veya dışarıdan hiç kimse benim ülkemi karıştıramaz, çirkin tuzaklar kuramaz. Terör bu millete diz çöktürmedi ve çöktüremez. Saldırılar, tuzaklar bu millete diz çöktüremedi bundan sonrada çöktüremez” diye konuştu. (İHA)