Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir illerini aydınlatan Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ), Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ve Alarko Holding Topluluk İcra Kurulu Başkanı Ayhan Yavrucu’nun katılımıyla 10. Yılını kutladı.





1995 yılında kurulan MEDAŞ, 2009 yılında özelleştirilmesiyle Alarko ve Cengiz Holding ortaklığında devralınışının 10. yılına girdi. Etkinlikte, 10 yıllık gelişim videosunun gösteriminin ardından MEDAŞ’ın kendi çalışanlarından oluşan Meram Orkestrası katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.





MEDAŞ’ın 10.Yıl kutlaması için düzenlenen programda konuşan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, elektrik arızalarının üçte bire düşmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rakamların her şeyi ortaya koyduğunu ifade eden Konya Valisi Toprak; “Gerçekten oradaki rakamlar zaten bu firmamızın ne kadar işin bilincinde olduğunu, gerek iş manasında gerekse personel yönetimi manasında, gerek ekonomik davranma manasında, gerek memleket faydasına olacak kararlar manasında ne kadar doğru işler yaptığını net bir şekilde gördük. Öncelikle bu arızaların, şikayetlerin üçte bire indirilmesi benim için birinci derecede önem taşıyor. Vatandaş bu çalışmaların arkasında ne olduğunu bilmez. Elektriğin yanmasını ister haklı olarak. Biz bunu biliriz, bunu isteriz. Bu konuda da ne kadar iyi bir noktaya geldiğimizi görüyoruz” ifadelerini kullandı.





Etkinliğe, Ayhan Yavrucu ve MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş'ın yaptığı konuşmalar ile devam edildi.